nlc.hu
Szabadidő

Előrejelzés a téli olimpiára

Nem jósolnak magyar aranyérmet a pekingi téli olimpiára

Változtatták előrejelzésüket az elemzők a februári téli olimpia előtt.

Bár korábban kinézett nekünk egy arany, a Nielsen adatelemző leányvállalataként működő Gracenote legfrissebb kimutatása már azzal számol, hogy két ezüst és egy bronzérmet szerez a magyar csapat a pekingi téli olimpián.

Peking, 2022. január 3.Dolgozók a 2022-es pekingi téli olimpia díjkiosztójának próbáján egy erre a célra tervezett ideiglenes épületben Pekingben 2022. január 3-án.MTI/AP

Peking, 2022. január 3. Dolgozók a 2022-es pekingi téli olimpia díjkiosztójának próbáján egy erre a célra tervezett ideiglenes épületben Pekingben 2022. január 3-án (Fotó: MTI/AP)

A február 4. és 20. között zajló versenyek virtuális éremtáblázatát – amelyen elsősorban nem a győzelmek, hanem az érmek száma rangsorol – továbbra is Norvégia vezeti immár 45 éremmel, köztük 22 arannyal.
    
Az előzetes statisztikák alapján az Orosz Olimpiai Bizottság sportolói végeznek a második helyen a kínai fővárosban, nekik 32 dobogós helyet és 11 elsőséget jósol a rendszer, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán a németek vannak 25/12-vel.
    
A Gracenote az előző kimutatásában szereplő négy után most hat aranyérmet vár a házigazda kínai sportolóktól, ugyanakkor a cég az ő esetükben szűkített mintából tudott dolgozni, mivel a koronavírus-járvány miatt a legtöbb versenyről hiányoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top