nlc.hu
Szabadidő

Gigacsuka Szlovákiában

Gigacsukát fogott a horgász Szlovákiában

130 centiméter hosszú volt az állat.

A Pecaverzum szerint azonban a hatalmas csuka súlyát nem mérte le a Szlovákiában élő magyar horgász, de legalább 20 kilogrammra saccolja. Itt meg kell jegyezni, hogy a világrekord 25 kiló, a legnagyobb Magyarországon fogott csuka pedig 20,47 kiló.

A horgászportál azt írja, hogy február 9-én Kajos Róbert hamarabb végzett a munkával, és mivel gyönyörű idő volt, úgy döntött, hogy ellátogat a Galántai járásban található, Dunaszerdahelyhez közeli, Aquarea nevű kavicsbányatóhoz. A Győrtől mindössze egy órányi autóútra található 27 hektáros víz 40 méter mély részekkel is rendelkezik, és nagyon sok a törés 7-8 méterre a parttól. Ezeket viszonylag könnyű meghorgászni. Így tett Róbert is, aki gyalog, cserkelve próbált meg sügéreket fogni. 

Csak pár óra pecát tervezett, és akkor sem bánkódott volna, ha nem, fog halat. Egy 220 centis, 7-32 grammos bottal pásztázta a töréseket, egy 9 centis gumihal volt a csali, amit a fenék közelében vontatott. A kapás, ami következett, azonban nem egy sügér, hanem egy gigahal műve volt. A hatalmas erőtől a horgász nagyon meglepődött, és először arra gondolt, hogy harcsát akasztott, aztán hamar rájött, hogy mégsem. „Éreztem, hogy vehemensen, de nem lefelé húzott, ahogy a harcsák szoktak, hanem ment befelé egyenesen, erősen. Amikor első alkalommal feljött, és megláttam, milyen hullámokat csinál, az valami leírhatatlan pillanat volt. Aztán már csak imádkoztam, hogy valahogy a partra tudjam segíteni. Láttam, hogy az egész csali a szájában volt, nagyon féltem tőle, hogy elharapja, de a szerencsének köszönhetően nem tette. Csak nagyon nehezen tudtam megmeríteni, első próbálkozásra ki is csúszott belőle. Aztán már két kézzel is fogtam, csak úgy tudtam kivenni, a szák is teljes elgörbült. Ha ezt valakinek elmesélem és nincs róla fénykép, senki sem hinné el” – idézte fel Róbert az életre szóló élményt. 

Mivel egyedül volt, fel sem merülhetett, hogy videót készítsen, örült, hogy egyáltalán néhány fénykép összejött. Kímélni akarta a halat, így csak a hosszát mérte, ami 130 centiméternek bizonyult. 

Gigacsukát fogott a horgász Szlovákiában(Kiemelt illusztráció: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top