Sebastian Vettel nem fog Oroszországban versenyezni

S. Z. | 2022. Február 24.
Ukrajna lerohanása miatt Sebastian Vettel Forma–1-es pilóta nem akar Oroszországban versenyezni. Egyelőre nem tudni, hogy a versenysorozat vezetése hogyan dönt a Szocsi futamról.

Miután csütörtök hajnalban elkezdődött az orosz invázió Ukrajna ellen, Sebastian Vettel autóversenyző kijelentette, hogy nem akar rajthoz állni az idei Orosz Nagydíjon.

A négyszeres Forma–1-es világbajnok a barcelonai tesztelés helyszínén azt mondta:

Ma reggel ezekre a sokkoló hírekre ébredtem, szörnyű látni, ami történik. Az a véleményem, hogy az idei oroszországi versenyre nem kellene elmennem, és nem is fogok. Sajnálom az ártatlanokat, akik életüket vesztik értelmetlen okokból és egy nagyon furcsa, őrült országvezetés miatt.

A 34 éves német versenyző vezeti a pilóták érdekvédelmi szervezetét a Forma–1-ben, de azt nyilatkozta, egyelőre nem beszéltek versenyzőtársaival a kialakult helyzetről.

„Biztos vagyok abban, hogy ez egy olyan téma, amiről még beszélni fogunk, de személy szerint engem letaglóz és szomorúvá tesz, amit látok. Meglátjuk, hogy mi történik még a továbbiakban, de én már meghoztam a saját döntésemet” – jelentette ki az Aston Martin versenyzője.

Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának helyszínén, a Circuit of The Americas pályán 2021. október 21-én (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A világbajnoki sorozat vezetése közleményben jelezte, hogy „figyelemmel kíséri a gyorsan egymás után következő eseményeket”, arról viszont nem írt, hogy a Szocsi Nagydíj törlése napirenden lenne. A Forma–1-es idény március 20-án kezdődik a Bahreini Nagydíjjal.

Nem csak Vettel reagált az orosz invázióra, a magyar sztárok is aggódnak az ukrán-orosz helyzet miatt, Dobó Katát a sírás fojtogatta a háború hírének hallatán. 

(MTI)

Exit mobile version