nlc.hu
Életmód

Dobó Kata reakciója az orosz-ukrán háborúra

„Fojtogat reggel óta a sírás” – Dobó Katának megszakad a szíve az ukrán emberekért

Három évig élt gyerekkorában Kijevben Dobó Kata, a közösségi oldalán írt arról, hogyan érintette az oroszok ukrajnai inváziója.
Dobó Kata

Csütörtök hajnalban megkezdődött az orosz invázió Ukrajnában, az oroszok több irányból támadnak, és Kijev felé tartanak. Hét erős légicsapás érte a Kijev külterületén lévő Vaszilkovszkij repülőteret, ahol az ukrán hadsereg vadászbombázóit tartják, de lakóépületek is megsérültek.

A háborús helyzetről Dobó Kata is írt a közösségi oldalán. A színész-rendezőt mélyen megérintette az orosz katonai invázió híre, ugyanis három évig élt Kijevben.

Nem tudok felocsúdni. Levegőt sem tudok venni. Szívem szakad meg az ukrán emberekért, akik menekülni kényszerülnek otthonaikból. Elképzelni nem tudom milyen érzés lehet. Soha nem is szeretném megtudni. Fojtogat reggel óta a sírás. Kijev három évig az otthonom volt gyerekkoromban. Nagyon szerettem ott lenni. Gyönyörű város, gyönyörű ország! Nézzétek a képeket!!! Reménykedem, hogy ennek az őrületnek, ennek az elképzelhetetlennek lesz hamarosan megoldása!

– írta Dobó Kata az Instagramon, ahol a többi között megosztott egy képet a kijevi Szent Mihály-székesegyházról.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top