nlc.hu
Életmód

A sztárok is aggódnak az ukrán-orosz helyzet miatt

„Nem akarunk háborút” – az ismert emberek is aggódnak az ukrán-orosz helyzet miatt

A világ döbbenten figyeli az ukrán-orosz konfliktust.

Ma hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát. A hírek szerint több ukrán nagyvárosban történt robbantás, az ország légi közlekedése teljesen leállt: az ukrán külügyminiszter szerint a támadás teljes körű, Fehéroroszországból, Oroszországból és a Krímből egyszerre indult. Putyin elmondása szerint a lakosság nincs veszélyben, csak a katonai infrastruktúrát támadják. Putyin felszólította az Ukrajna keleti részén állomásozó ukrán katonákat, hogy tegyék le a fegyvert és menjenek haza. Figyelmeztetett, ha bárki Oroszország ellen fordul, azt azonnal megtorolják. A helyzet egyre rosszabb, kígyózó sorok állnak a bankautomatáknál, a benzinkutak, valamint a nagyobb állomások előtt. 

A világ szájtátva figyeli, hogy mi folyik Ukrajnában, több magyar híresség is posztolt a konfliktussal kapcsolatban. Tóth Gabi és Szebeni István is aggódnak a kialakult helyzet miatt.

A poszt mellett több Insta-sztorit is közzétett a következő felirattal:

„Adj békét, uram!”

Gabi mellett a TV2 híradósa is megosztotta a gondolatait.

„Isten óvjon minket a háborútól. Ha belekeveredtünk, sosem volt jó vége. Bízom a józan észben. Mi eddig mindig csak veszítettünk. Itt nem lesznek győztesek. Nem akarunk háborút” – írta Facebook-oldalán a tévés.

szebeni istván

Szebeni István (Fotó: Instagram)

Vujity Tvrtko a napokban többször is posztolt, legutóbb pár órája:

„Kitört a háború. Isten védelmezze az ártatlanokat, Isten óvja a gyermekeket és minden szenvedő embert! Imádkozzunk értük! Utóirat: a fénykép a volt Jugoszlávia területén készült, éppen 30 éve. Sosem gondoltam volna, hogy még az én életemben kitör egy újabb vérontás Európában” – írja a műsorvezető.

A napokban Józan Laci volt a Reggeli vendége. A kárpátaljai Váriból származó színész akkor elmondta, hogy mi folyik a régióban. „Nincs háborús hangulat, ahol én születtem, az a magyar határ mentén van. Nagyon távol van attól a résztől, ahol ez a háborús helyzet kezd kialakulni, de reméljük, hogy nem fog történni semmi. Egy dolgot mindig elmond a nővérem, hogy áremelésekben érezhető, gazdaságilag érezhető. Illetve pont a napokban volt egy háromnapos ellenőrzés a közutakon, a rendőrök megállították az autósokat és az autóban ülő embereket igazoltatták és felírták egy listára. Egyfajta terrorelhárítási gyakorlat van jelen pillanatban” – mondta korábban.

Fehérvári Gábor Alfrédnak is megvan a véleménye a támadásról:

Majka egy idézettel reagált:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top