nlc.hu
Szabadidő

A háborúban sem zárt be az ukrajnai macskás kávézó

A háborúban sem zárt be az ukrajnai macskás kávézó

Az elszánt tulajdonos és a macskakávézó 20 cicája a háború ellenére marad Lvivben, és továbbra is nyitva tartanak.

A Cat Cafe Lviv nevű macskás kávézó már több mint hat éve működik az ukrajnai Lvivben. A hely 20 cicának ad otthont, akik szeretik üdvözölni a vendégeket, játszani velük egy kicsit, amíg a betérő emberek esznek-isznak vagy csak pihennek egy kicsit.

A macskás kávézó egy nyugodt hely volt a városban, ahol ki lehetett kapcsolni, de az elmúlt egy hétben megváltozott a világ: már nyolcadik napja tart az orosz-ukrán háború, az invázió miatt már több mint egymillióan hagyták el az országot.

Bár a nyugat-ukrajnai Lvivet még nem érték el az orosz erők, sokan elmenekültek a városból. A Cat Cafe, a macskák és a tulajdonos, Serhii Oliinyk azonban maradnak.

A macskás kávézó cicái az ukrajnai Lvivben

A cicák és a macskás kávézó tulajdonosa a háború ellenére is maradnak Lvivben, sőt nyitva tartanak (Fotó: Facebook/Cat Cafe)

A macskáink 4 hónapos koruk óta a macskakávézóban élnek. Olyanok, mintha családtagok lennének. Soha nem fogjuk elhagyni az országunkat, ez az egyetlen hely, ahol a jövőnket látjuk

– mondta Serhii Oliinyk.

A háború és minden bizonytalanság ellenére a macskás kávézó továbbra is nyitva tart Lvivben. Bár jelenleg kevesebb a visszatérő vendég, a tulajdonos elmondása szerint vannak olyanok, akik más városból érkeztek, és meleg ételre, illetve pozitív élményekre van szükségük. Az sem mellékes szempont, hogy a kávézóban két nagy helyiség az alagsorban van, és légiriadó esetén a vendégek és a macskák is biztonságos menedéket találnak.

(The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top