nlc.hu
Szabadidő

Hajdúszoboszló turizmusa újra éledezik

Kezd magára találni Hajdúszoboszló turizmusa

A 2020-as mélypont után reménykeltő adatokat könyvelhetett el a város turizmusa az elmúlt évben. Abban bíznak az iparág szereplői, hogy a felemelkedés folytatódik.

Megőrizte kedvelt helyét a látogatók körében Hajdúszoboszló, ez látható a 2021-es vendévendéglátóipari adatokból. A városi önkormányzat összesítése szerint a 2021-es év folyamán összesen 798.569 vendégéjszakát regisztráltak az ottani szállásadók, ami több mint 101.846 éjszakával több, mint 2020-ban. A városba látogató turisták száma is emelkedett: 2021-ben összesen 241.846 főt regisztráltak a szállásadók, a vendégek átlagos tartózkodási ideje pedig 5,2 százalékkal nőtt.

Még mindig főként a magyar vendégek látogatják az alföldi fürdővárost, a vendégszám és a vendégéjszaka szám szerint is elsősorban a hazai közönség üdül itt szívesen. A belföldi vendégek aránya a vendégszám alapján 80 százalék, míg az eltöltött éjszakák alapján 20 százalék volt.

Ami a külföldi turistákat illeti, 2021-ben is a Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából érkezők voltak a legtöbben és ők is töltötték a városban a leghosszabb időt.

Kezd magára találni Hajdúszoboszló turizmusa

 

Mindezek fényében a turizmus szereplői abban bíznak, hogy hamarosan ismét sikerül a 2019-es rekord év eredményeit megközelíteni.

Ennek érdekében több fejlesztés is zajlik a városban, megújul a helyi turisztikai központ, és az ígéretek szerint változatos programokkal várják az ide látogatókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top