nlc.hu
Szabadidő

5 vicces retro reklámposzter

5 vicces retró reklám gyerekkorunkból, amiket ma is jó visszanézni

Fejbe húzott madárház, vajas kenyér mint termék és az ikonikus NDK-s kisautó, a Trabant – régi reklámposztereket hoztunk, amikre jó érzés visszaemlékezni.

40-50 évvel ezelőtt minden más volt, mást tartottunk fontosnak, talán, éppen ezért olyan jó visszanézni, és nosztalgiázni ezeken a retró reklámokon.

Otthonbiztosítás

Gyerekkorunkban a reklámok még egészen másként igyekeztek hatni ránk. Némelyiknél nem igazán lehet még így utólag sem behatárolni, hogy mi is volt a koncepció. Az Állami Biztosító az otthonbiztosításának reklámozásához egy egészen érdekes képet választott, ami tény, hogy figyelemfelkeltő. De azt, hogy a fejbe húzott ház váz miért tűnt jó ötletnek, azt nem sikerült megfejtenünk. Mindenesetre szerintünk esős időben és erős napsütésben jól jött a fejen viselhető házikó.

Otthonbiztosítás reklám

Otthonbiztosítás anno

Vajas kenyér

A vajas kenyér gyerekkorunkban az egyik legzseniálisabb étel volt. Így lett volna ez akkor is, ha a Tejipari Vállalat nem reklámozza, de reklámozta. Lássuk be, a vajas kenyérnek is kijárt egy reklámposzter, egy olyan, amin abszolút magunkra – vagy épp a szomszéd fiúra – ismerhettünk. Tegye fel a kezét, aki a mai napig eszik vajas kenyeret szalámi, sajt, és minden egyéb nélkül!

Vajas kenyér reklám

A legjobb uzsonna!

Trabant

Gyerekkorunkban az utakat még Ladával, Zsigulival, Wartburggal és Trabanttal szeltük. A Trabantnak akkora kultusza lett, hogy még ma is jó szívvel emlékszünk vissza, és olyan is van, aki kerékpár formájában lehel bele új életet. A Trabant olcsóbb volt a többi autónál, mégis remekül kiszolgált komplett családokat. Nem a legnagyobb hévvel, de elvitt a munkába, az iskolába, hazapöfögtünk vele a vásárlásból, és a Balatonra is eljutottunk vele. Az NDK-s kisautó családtag volt sokunknál – akár évtizedekig is.

Trabant reklám

Sokan gondolunk vissza nosztalgiával

Konzerv virsli

A konzerv ételek a gyerekkori kempingek abszolút sztárjai voltak. Pacal, töltött káposzta, lencsefőzelék, meg persze, a löncshús is konzervben utazott velünk. De ne felejtkezzünk meg a legnagyobb klasszikusról, a sertésmájkrémről, meg a konzerv virsliről se! Kiflibe gyömöszölve, mustárral a legjobb vacsora volt!

Debreceni virsli reklám

Kempingek és gyors vacsorák sztárjai

Diéta felsőfokon

Ha már az ételekről van szó, a diétázókról sem felejtkeztek meg – igaz, akkoriban még nem volt millió és egy márka, de azért volt alternatíva. Mivel a nagymamám cukorbeteg volt, emlékszem a diabetikus termékeken díszelgő narancssárga pöttyel ellátott cukorkás zacskóra, és a cukor ízére is – finom nem volt, de különlegesnek gondoltam, így ettem. Persze, volt még csoki, szörp, befőtt – mindegyik erőteljes mellékízzel.

Diétás retro reklám

Diéta forever

Nosztalgiázz velünk tovább!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top