nlc.hu
Szabadidő

Czettele Győző Balaton-átúszása

Egy évvel ezelőtt még úszni sem tudott, most átúszta az 5 fokos Balatont

A széllel és a hullámokkal is megküzdött, egyszer majdnem feladta a táv közben.
Czettele Győző

Czettele Győző lett az ország egyetlen embere, aki 2022-ben átúszta a Balatont telet idéző időjárásban – számolt be a Fókusz. Március 20-án 44 és fél percet tempózott az 5 és fél fokos Balatonban. Rajta kívül még 14-en vágtak neki a Tihany-Szántód távnak, de ők valamennyien csapatváltóban úsztak.

A partra érés után már az is kész csoda volt, hogy Győző egyáltalán beszélni tudott, szervezete ugyanis hatalmas terhelést kapott. “A legnagyobb problémát a szél jelentette és a hullámok. A fejemet kint tartottam, mert ha a vízbe beteszem, még jobban lehűl a testem. Mivel kint tartottam, a szél és a hullámok folyamatosan belecsaptak az arcomba, a számba, az orromba. Emiatt voltak holtpontok, amikor nem kaptam levegőt a víztől, mert vizet nyeltem. Így kábé négyszer megálltam és egy helyben úsztam, és próbáltam kiköhögni a vizet, és úgy menni tovább. Volt egy pont, amikor úgy éreztem: lehet, hogy kimegyek és feladom” – vallotta be Győző, aki végül nem adta fel. 

Elárulta azt is, hogy hónapok óta csinálja a hidegterápiát – tavaly decemberben a 2 fokos veresegyházi tóban merült felkészülésként – , ez pedig fittebbé tette, az immunrendszerét pedig erősebbé.

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top