nlc.hu
Szabadidő

Ambrus Attila és az alkohol

Elveszítette védjegyét: már nem bírja a whiskyt Ambrus Attila

Ma már csak hátránya származik abból, ha kicsit felönt a garatra.

Ambrus Attila, aki idén betölti az 55. életévét, s úgy érzi, sok szempontból már nem a régi. A Viszkis rablóként ismertté vált egykori jégkorongozó 1993-1999 között 30 alkalommal fosztott ki különböző pénzintézeteket. Becenevét arról kapta, hogy a rablásokat megelőzően mindig felhajtott egy pohár whiskyt a közeli kocsmákban. A büntetését leülte, jó magaviseletért 12 év után szabadult. Annak ellenére, hogy jó útra tért és ma már kerámiakészítőként keresi a kenyerét, továbbra is Viszkisként ismerik az emberek. Csakhogy míg régen az alkohol bátorságot és erőt kölcsönzött neki, ma már csak hátránya származik abból, ha kicsit felönt a garatra, így gyakorlatilag elveszítette a védjegyét – írja a Borsonline.

„A klasszikus demenciát érzem, az ember agya 50 fölött már elkezd hanyatlani és az agysejtek is nagy számban pusztulnak. Érzem, hogy már sok tekintetben nem vagyok a régi. Már nem bírom a whiskyt, ha egy kicsit beiszok, semmire nem emlékszem. Régen, ha berúgtam, képes voltam mindent tisztán felidézni, most pedig olyankor teljes képszakadás van” – vallotta meg a lapnak.

A Viszkis a Borsnak arról is beszélt, sokat foglalkoztatja az elmúlás gondolata, és már azt is kitalálta, milyen temetkezési mód mellett tette le a voksát, miután befejezi a földi pályafutását. Már a feleségével is megbeszélte, hogy a Pilisben, a házukhoz közel eső kilátó mellett szórják szét a hamvait.

Ambrus Attila

Ambrus Attila, Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top