nlc.hu
Szabadidő

Hekkerverseny gyerekeknek

Kamaszok kaphatják el a kiberbűnözőket – indul az Alpha-tusa

Az Alpha-tusán részt vevők küldetése egy fiktív hackertámadás megállítása lesz, de programozási előismeretekre nincs szükség, elég a logikai feladványok szeretete. A győztes X-Boxot, Samsung okosórát nyerhet.

Izgalmas programot keresel a családnak vagy a nyughatatlan gyermekednek május 22-re? Jelentkezzetek az Alpha-tusára! Az online vetélkedő játékos formában hozza testközelbe a programozás világát.

A Z- és az alfa generáció szinte már a virtuális térbe született, természetes közegük a kütyük és az internet. De hogyan töltik a srácaid a képernyőidejüket? Vég nélküli TikTokozással? Videójátékokkal? Az Alpha-tusa elkötelezett fiatalokból álló önkéntes szervezői csapata azt mutatja meg, hogy a számítógép kitűnően használható a problémamegoldó készségek és az innovatív gondolkodás fejlesztésére – úgy, hogy közben ráadásul mindenki remekül szórakozzon.

Online vetélkedő azoknak, akik szoktak kütyüzni

Online vetélkedő azoknak, akik szoktak kütyüzni

Ha szerettek családilag küldetéseket teljesíteni, itt a helyetek! De ha inkább egy kis énidőre vágynál, a 8-16 év közötti gyerekek egyedül, valamint barátokkal vagy osztálytársakkal együtt is nevezhetnek az évfolyamjuknak megfelelő kategóriában (itt).

Az Alpha-tusán részt vevők küldetése egy fiktív hackertámadás megállítása lesz, de programozási előismeretekre nincs szükség, elég a logikai feladványok szeretete. A szervezők a #girlsinSTEM jegyében bátorítják a lányok részvételét, de semmi megkötés, csupán internetkapcsolat és egy adag kalandvágy a követelmény. A diákoknak csak kisebb része indul hagyományos tanulmányi versenyeken – az Alpha-tusa missziója, hogy a közös gondolkodással, megmérettetéssel járó flow és sikerélmény ne legyen kiváltság!

Kamaszok kaphatják el a kiberbűnözőket - indul az Alpha-tusaA részvétel ingyenes, de az Alpha-tusa támogatóinak köszönhetően a hackereket lekapcsoló résztvevők értékes ajándékokat is nyerhetnek.  X-Box Series S konzolok mellett például Samsung okosórák és gamer egerek is gazdára találnak majd. Kiemelt cél a közösségteremtés is, a küldetést sikerrel teljesítők meghívást kapnak a leendő programozókat összefogó Alpha-klub Discord csoportba.

További infók és jelentkezés az Alpha-tusa oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top