nlc.hu
Szabadidő

Drágulnak az osztálykirándulások

Drága mulatság lehet idén az osztálykirándulás

Több napos, buszos osztálykirándulás helyett inkább egy napra és vonattal viszik az iskolás csoportokat.

15 százalékkal is drágulhatnak a buszos osztálykirándulások a gyenge forint, valamint az üzemanyagárak emelkedése miatt – derül ki at RTL Híradó riportjából.

Az osztálykirándulásokhoz is bérelhető turistabuszokra nem vonatkozik a hatósági árazás, ezért piaci áron jutnak a benzinhez. „Az üzemanyag jelenleg 50 százalékkal drágább, mint egy évvel ezelőtt, ez – ha a fuvardíjból vett részarányát nézzük – azt jelenti, hogy körülbelül 10-15 százalékkal kell emelni az árakat” – mondta el a hírműsornak Nagy Sándor, a Grand Tours ügyvezetője.

Osztálykirándulás

Drága lesz (Fotó: Getty Images)

Az egyik nagy busztársaság arról tájékoztatta a Híradót, hogy ők eddig nem drágítottak, azonban kedvezményt már jelenleg nem tudnak adni, és elképzelhető, hogy hamarosan meg kell emelniük az árakat is.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az iskolák úgy igyekeznek faragni a költségeken, hogy két-háromnapos utak helyett csak egynapos kirándulásokat szerveznek és busz helyett inkább vonattal utaznak.

Az iskolákat felügyelő Klebelsberg Központ a hírműsor megkeresésére csupán annyit nyilatkozott, hogy a benzinárak emelkedése nem tartozik a hatáskörükbe, interjút pedig nem kívántak adni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top