nlc.hu
Szabadidő

Húsvéti időjárás

Figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt

A jelzés több megyére is érvényes.

Miként azt pénteken az nlc is megírta, húsvét hétvégéjén sajnos hidegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását.

Pénteken észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, a nap második felében északon süthet ki a nap. Eső, zápor elsősorban a Dunántúlon és északkeleten fordulhat elő, nyugaton néhány zivatar is kialakulhat. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megélénkül, átmenetileg és helyenként megerősödik a szél.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű, északon lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. A gomolyfelhők nagyobb területen is összeállhatnak. Szórványosan előfordul zápor, nagyobb eséllyel az ország keleti felén-kétharmadán. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb is lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top