nlc.hu
Szabadidő

Időjárás-előrejelzés

Legalább a hét elején sütni fog a nap

A hőmérséklet emelkedik, de a felhők maradnak.

Szombaton határozottabban délutántól szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Reggel már inkább csak a Dunától keletre lehet szemerkélő eső, majd ott is megszűnik a csapadék, és ezt követően legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor. Északkeleten az északi, másutt a nyugati szelet kísérhetik estig élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 14 és 19 fok között várható. Késő este 5 és 12 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Esernyő

Szükség lesz esernyőre (Fotó: Pexels.com)

Vasárnap reggel északon erősen, másutt közepesen felhős idő várható, és elsősorban az Északi-középhegységben fordulhat elő eső, zápor. Napközben délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon már kora délután, keletebbre csak este csökken a felhőzet, ezzel együtt csökken a csapadék esélye is. A déli, délkeleti szél délnyugatira fordul, többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. Délután általában 19 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten néhol csak 16, 18 fok valószínű.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk, és elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 10, délután 17 és 22 fok között alakul.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésra számíthatunk, és elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett legalább pár órás napsütés mindenhol valószínű. A déli óráktól helyenként összeállhat a felhőzet, és tartósabban is erősen felhős idő várható. Több helyen alakul ki zápor, helyenként zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. A hőmérséklet hajnalban 5, 10, délután 15, 21 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top