nlc.hu
Szabadidő

Örökre eltiltották a haltolvaj horgászt

Örökre eltiltották a haltolvaj horgászt

Soha életében nem horgászhat többé a kiskunhalasi Sóstón az pecás, akit lefüleltek a halőrök.

Végleges, örök életre szóló eltiltást kapott egy horgász Kiskunhalason a Sóstó Sporthorgász Egyesülettől – számolt be a Halas Média.

A horgász egy méreten felüli pontyot tartott a szákjában, ráadásul a halat nem is jegyezte be a fogási naplóba. Éppen indult volna haza, amikor a halőr ellenőrizte, és a szabálytalanság kiderült.

A pontyra van méretkorlátozás (Fotó: MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki)

A pontyra van méretkorlátozás (Fotó: MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki)

A helyi szabályok szerint a ponty maximális elvihető mérete 55 centiméter. Ehhez képest a horgász egy 58 centis példányt tett el a szákjába, és mivel a fogási naplóba sem írta be, két szabálysértést is elkövetett.

Aki ezt megcsinálja, az vállalja a következményét. Én nem fogok most már könyörögni, meg kérni, hogy ne csinálja. Megkapta a végleges eltiltást, majd elgondolkodik rajta, hogy hol fog horgászni, mert itt nem

– jelentette ki Dobos János, a Sóstó Sporthorgász Egyesület elnöke, aki egyben halőr is.

Az egyesület történetében most először hoztak ilyen súlyos, végleges eltiltásról szóló döntést, amelyet egy nemrégiben elfogadott közgyűlési döntés tett lehetővé.

A Balatonnál a karácsonyi időszakban aktívak különösen a haltolvajok, olyankor a halőrök is készülnek az ünnepi csúcsra. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top