nlc.hu
Szabadidő

A Levi'Story szereposztása

Színdarabot rendez Levi Strauss életéről Kerényi Miklós Gábor, a fia játssza a főszerepet

Hamarosan jön az ősbemutató, amiből három is lesz.

Csütörtökön került sor a Levi’Story sajtóeseményére, amelynek háziasszonya Szulák Andrea volt, de rajta kívül Kerényi Miklós Gábor, Oberfrank Pál, Müller Péter Sziámi, Kiss László, Jávori Ferenc és a darab szereplői is tiszteletüket tették.

Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője közel kilenc éve tervezi bemutatni a darabot. „Ez a produkció nem hiába kapta a világsiker musicalja szlogent, hiszen a farmernadrágnál keresve se találhatnánk ismertebb ruhadarabot. Remélem, hogy az előadás külföldre, Izraelbe és Amerikába is eljut.”

kerényi miklós gábor levistory (1)

Fotó: Levi’Story

A darab címe Oberfrank Pál fejéből pattant ki. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója elmondta, a közönséget szeretnék kiszolgálni, ezért is tartotta fontosnak, hogy koprodukciós partnere legyen az előadásnak. Ő is szeretné, hogy a hazai bemutatók és előadások után külföldön is bemutathassák a darabot.

Müller Péter Sziámit, a dal szövegíróját megrázta Kállai István, a darab egyik megálmodójának elvesztése, akihez régi barátság fűzte. Hozzátette, a halála előtt már félig kész volt a darab librettója. „Fegyával külön öröm együtt dolgozni és dalt írni. Fellengzősnek tűnhet a világsiker kifejezés, de itt a történet nagyszerű, a Fegya legalább olyan jó, mint bármelyik Broadway-zeneszerző, engem meg majd valaki jól lefordít angolra” – viccelődött.

A darab női főszerepét alakító Szulák Andrea a sajtótájékoztatón elmesélte, a hét elején hallgatta végig a darab zenei anyagát, pont akkor, amikor a kislányának a születésnapja volt. A színésznő elárulta, annyira megérintette a karaktere fődalának szövege és zenei anyaga, hogy sírva tanulta meg.

A másik főszereplő Kerényi Miklós Máté lesz, aki Levi Strausst alakítja, de szerepel a darabban a színész menyasszonya, Kardffy Aisha is, aki Levi szerelmét játssza majd.

kiskeró kardffy aisha

Fotó: Levi’Story

A produkció ősbemutatója 2022. július 15- 16-án a Siófoki Szabadtéri Színpadon lesz, augusztus 26- 27-én Fertőrákoson láthatják a nézők, és októberben érkezik a Veszprémi Petőfi Színház színpadára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top