nlc.hu
Szabadidő

Strandnyitás a május 1-jei hétvégén

Sok strand ma már kinyitott – van, ahol 20 százalékkal is drágul a fürdőbelépő

Ha még nem is tömegek, sokan választották kikapcsolódásnak a medencéket szombaton.
Hajdúszoboszló

Két év után, korlátozások nélkül kinyithatnak a strandok. A május elsejei hétvégére több meg is nyitott, például Hajdúszoboszlón, Bükkfürdőn vagy Karcagon – számolt be a Tények. Bár még nincs igazi strandidő, mégis sokan bemerészkedtek a medencékbe, vagy csupán napfürdőt vettek a strandon a szép tavaszi időben.

Van, ahol már év elején árat emeltek (mint például Bükkfürdőn), más fürdőkben viszont csak a nyári csúcsszezonban vezetik be az emelt árakat. Ilyen például Hajdúszoboszló is. Ott 3 éve nem emeltek árakat, idén azonban fognak. “Költségeink ellensúlyozására kényszerültünk arra, hogy meglépjük ezt a kellemetlen lépést. Egy 10-20 százalékos áremelésre számíthatnak a vendégek” – árulta el Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Hajdúszoboszló elnökségi tagja. 

Akadnak viszont olyan fürdők, ahol azt mondták, náluk nem lesz drágább a strandolás. Ilyen például Karcag. Ott azzal indokolták, hogy idén egy medencével kevesebb lesz a karcagi strandon, emiatt úgy érezték korrektnek a vendégek felé, hogy nem emelnek árat.

Ezen a hétvégén a hazai strandoknak csak egy kis része nyit ki, a többi jellemzően május közepétől vagy június elejétől várja a vendégeket.

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top