nlc.hu
Szabadidő

Nem kap pályát a Dankó SC

Nem engedik pályára a romák csapatát Besenyőtelken

Csak focizni szeretnének a megyei harmadosztályban, a polgármester szerint azonban sok két csapat a településen.

50 éve alapították és idén újraélesztették a roma játékosokból álló Dankó SC-t Besenyőtelken. A csapat azonban hiába épített magának edzőpályát és hiába tervezik, hogy elindulnak a megyei harmadosztályú bajnokságban, úgy tűnik, nem játszhatnak, mivel a település polgármestere nem ad engedélyt arra, hogy a besenyőtelki nagypályán fogadhassák ellenfeleiket.

A pályát féltik Besenyőtelken (Illusztráció: Pexels.com)

A pályát féltik Besenyőtelken (Illusztráció: Pexels.com)

Az RTL Klub beszámolója szerint az önkormányzat a lelátóval, világítással rendelkező pálya túlterheltségére hivatkozva utasította el a Dankó SC kérelmét. Lovas Sándor, a roma sportklub elnöke szerint a hivatalos indoklás mellett azt is megkapták, hogy biztosan összeverekednének, tönkretennék a pályát és az öltözőt.

Bozsik Csaba, Besenyőtelek polgármestere azt mondja, szó sincs rasszizmusról, csupán két csapat szerinte nem fér meg egy kistelepülésen. „Mi egy 2700 lelkes településen élünk, kistelepülés, nincs annyi játékos, annyi utánpótlás korú gyerek, hogy két csapatot is elbírjon” – fogalmazott a Heves megyei község első embere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top