nlc.hu
Szabadidő

Kígyózó sorok voltak a Ballon kilátónál

7 ezer forint 15 perc a városligeti léghajón, tömegek voltak már a nyitónapon

Rengetegen akarták kipróbálni az új attrakciót.
Ballon kilátó

Ma nyílt meg a Ballon kilátó Budapesten. A Tények beszámolója szerint rengetegen akartak már első nap felszállni a magasba a fehér-piros légballonnal. Órákig álltak sorba, hogy megcsodálhassák a várost 150 méter magasból. Voltak, akik kifejezetten csak emiatt utaztak fel vidékről. 

Félelemre nincs ok, a látványosság nagyon biztonságos. A Ballon kilátóra egyébként a felnőtt jegy 7 ezer forintba, a gyerekjegy pedig 5 ezer forintba kerül. A napnyugta-jegy – hihetetlen látvánnyal – 15 ezer forint. A családi jegy pedig 20 ezer forint. Időjárástól függően pedig privát repülésre is ki lehet bérelni a hatalmas ballont.

Ezzel az attrakcióval egy 120 évvel ezelőtti, népszerű látványosság tért vissza a Városligetbe. A hatalmas léghajót egy francia gyárban készítették kifejezetten a főváros számára, Szinyei Merse Pál világhírű festménye alapján.

A Ballon kilátó a városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor helyén található. Szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel a talajhoz rögzített, héliummal töltött hőlégballon akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. (A 14 év alattiak csak felnőtt kísérettel mehetnek fel.) A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán 

Olvass még a Városligetről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top