nlc.hu
Szabadidő

Magas árak a román tengerparton

Luxus lett a nyaralás a román tengerparton?

A román idegenforgalmi miniszter véleménye szerint ma már csak azok nyaralnak a Fekete-tengernél, akik megengedhetik maguknak a magas árakat.

Igennel felelt egy tévéműsor keretében Constantin-Daniel Cadariu idegenforgalmi miniszter arra a kérdésre, hogy drágának találja-e a román tengerpart szolgáltatásait. „Nem tudom megmagyarázni, hogy az emberek az adott árak mellett, bizonyos helyeken töltik a szabadságukat. A következtetésem az, hogy megengedhetik maguknak, más magyarázatot nem találok”idézi a Maszol a tárcavezetőt. 

Konstancai tengerparton napozó emberek

A konstancai tengerpart (Fotó: Getty Images)

A román tengerpart árai évről-évre visszatérő témát jelentenek, 2021-ben egyes partszakaszokon 30 lejért (mai árfolyamon 2300 forintért) lehetett bérelni egy napozóágyat, ha pedig a víz közvetlen közelében volt, 40 lejt (mai árfolyamon 3000 forintot) is elkértek érte, de voltak strandok, ahol 50 lej (mai árfolyamon 3800 forint) volt az ár. A 2021-es szezonban, helyszíni riportok szerint 10-12 lejt (mai árfolyamon 780-920 forintot) kellett fizetniük a turistáknak egy automata készítette kávéért, ha pedig valódi kávéra vágytak, akkor 18-20 lejt (mai árfolyamon 1400-1500 forintot) voltak kénytelenek adni érte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top