nlc.hu
Szabadidő

5 tipp, hogy ne veszítsd el a kulcsaidat

5 tipp, hogy ne veszítsd el a kulcsaidat

Vannak szerencsés embertársaim, akik azonnal tudják, hol kell keresni a kulcsaikat. Ők gyakorlatilag nem is keresik őket, egyszerűen csak odanyúlnak, ahol sejtik, és a kulcs valamiért mindig ott van. Nekünk, szerencsétlen többieknek azonban szükségünk lehet némi segítségre.

Találj nekik egy fix helyet a lakásban

Legyen az egy falra akasztható tartó, vagy egy kis tálacska az előszobában: sokat segít, ha a kulcsokat egy fix helyen tartod, így amikor eszedbe jut a „de hol is vannak a kulcsaim?” kérdés, nem kell sokat morfondíroznod ezen. Persze attól, hogy valaminek fix helye van, még semmi sem garantálja, hogy pont oda fogod tenni, de a legnagyobb eséllyel mégis ott fogod megtalálni.

Nagyméretű, jól látható kulcstartót használj

Ha a kulcsaidat szimplán csak ráfűzted egy karikára, igaz, hogy spórolsz vele némi helyet és viszonylag könnyebben elférnek mondjuk a zsebedben, de akadnak a módszernek hátrányai. Például egy sok cuccal teli táskában már nehezebben találod meg őket. Ilyenkor jól jön, ha egy egyedi kulcstartó is van a kulcsaid mellett, ami méretesebb, ezért könnyebben meglátod vagy kitapogatod. Nem mellesleg, ha valahol elhagyod a kulcsaidat, és mondjuk egy biztonsági őrnek kell elmagyaráznod, hogy milyenek, sokkal könnyebb dolgod lesz akkor, ha valami díszíti a kulcscsomót, mintha csak néhány kulcs található egy karikán.

Kulcscsomó

Egy masszív kulcstartó (Fotó: Pixabay)

Használj sötétben foszforeszkáló festéket

Lehet kapni olyan speciális, sötétben foszforeszkáló festékeket, mellyel egy-két kulcsunkat befestve akár este, vagy egy sötét táskában keresgélve is könnyebben rátalálhatunk a kulcstartónkra, de a különleges szín miatt fényes nappal is feltűnőbbé válnak.

A táskád belső, zárható zsebében tartsd a kulcsaidat

Egy külső nyitott zsebből nemcsak könnyebben kieshetnek a kulcsaid, hanem akár te magad is kiránthatod őket, amikor épp valami mást akarsz kihúzni onnan. Szintén ellenük szól, hogy egy zsebtolvaj számára ideális célpontot jelentenek. Ha azt szeretnéd, hogy a kulcsaid biztonságban legyenek, mindig a táskád belsejében található cipzáros zsebet válaszd. Ott biztosan nem érheti el a zsebtolvaj, és ha véletlenül ki is rántod onnan, nem történik más, csak beesik a táskád mélyére.

Invesztálj egy bluetooth-os kulcskeresőbe

Előbb-utóbb még a legóvatosabb embertársainkkal is előfordul, hogy elhagyják a kulcsukat, és ebben a helyzetben néha a fent felsorolt egyik módszer sem segít. Ilyenkor jön el a pillanat, amikor a technológiára támaszkodunk: egy bluetooth-os kulcskereső aranyat érhet. Ezek az apró kütyük könnyedén felszerelhetők a kulcstartóra, és az aktiválásuk után egy telefonos app segítségével bármikor rátalálhatunk a kulcscsomónkra. Mint a legtöbb termékből, ebből is sokféle van a piacon, és egy kicsit mindegyik mást tud, így a megvásárlás előtt alaposan gondoljuk át, milyen tudásút szerezzünk be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top