nlc.hu
Szabadidő

Forgalomkorlátozás giro d'italia verseny miatt

Gigadugóra kell számítani a fővárosban a Giro d’Italia miatt

Hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton a Giro d'Italia miatt.

A Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt a fővárosban jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a délelőtti órákban és szombaton egész nap – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton – tudatta a vállalat.

Felhívták a figyelmet, hogy pénteken az Andrássy út-József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út-6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út-Izabella utca-Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás.

A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni – tették hozzá, azzal együtt, hogy az érintett BKK-járatok módosított útvonalon járnak majd.

A BKK szerint az utazás megtervezéséhez a rendezvény idején is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

Reméljük, idén nem lesz olyan incidens, mint egy évvel ezelőtt, amikor láncfűrésszel szaladtak az egyik versenyző után.

Giro d'Italia – A zsúfolásig telt Hősök terén köszöntötték a csapatokat

Giro d’Italia – A zsúfolásig telt Hősök terén köszöntötték a csapatokat (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top