Szabadidő
Szponzorált tartalom

A legjobb társasjátékok 2022-ben (X)

2022-ben a társasjátékok világa hatalmas és tele van választékos és izgalmas élményekkel, amelyeket a családdal és a barátokkal együtt játszhatunk. Manapság léteznek narratív alapú kalandok, magával ragadó asztali játékok, bonyolult és összetett kártyajátékok, zseniális stratégiai társasjátékok és minden eddiginél jobb családbarát alternatívák digitális verzióval. Szó lesz kettő hazai példáról, emiatt válogatásunk a műfajok széles skáláját öleli fel, ugyan szubjektív, de mindenki a saját szempontjai alapján döntheti el, hogy számára melyik a legjobb.

Milyen társasjátékot válasszunk?

Amikor új társasjátékot vásárol, fontos szem előtt tartania, hogy kivel fog játszani, és milyen időbefektetésre van szüksége. Olyanokkal fog játszani, akik már tájékozottak és tapasztaltak, vagy olyan hétköznapi partijátékokat keres, amelyekbe bárki bekapcsolódhat és játszhat? Esetleg olyan társasjátékokat, amelyeket gyors, egymást követő körökben játszhat? Ha csak egy személlyel él együtt, érdeklik-e a kétszemélyes társasjátékok?

Klasszikus Honfoglaló társasjáték az egész család számára

A közkedvelt online társasjáték korrekt áron, 6300 forintért szerezhető be a hazai webshopokban. A kétféle játéklehetőség alapján két térképet kapunk 1200 új kérdéssel, mintegy tíz témakörben. Ahhoz, hogy mi legyünk a győztesek, a jó stratégia mellett fontos a lexikális tudás is. Foglaljunk el minél több megyét a térképen, vagy akár az egész Magyarországot. Nincs más hátra, mint dobókockával elkezdeni a társasjátékot és elindulni a hódító útra. Vegyük számításba azt, hogy egy-egy játéknál 10 résztvevőnek van lehetősége arra, hogy megszerezze a „Legjobb hódító” címet.

Fókuszban a társasjátékok interneten elérhető változata

Még egy dolog, amit szem előtt kell tartanunk: jelenleg a legsokoldalúbb társasjátékok közül sok játszható az interneten. Ez magában foglalja a hivatalos digitális kiadásokat olyan platformokon, mint az IOS, Android vagy a Nintendo. Ha nincs helye egy tucat fizikai társasjátéknak vagy messze lakik a rokonoktól és barátoktól, abban az esetben ez egy jó módja annak, hogy élvezze mindazt, amit a társasjátékok csodálatos világa ad.

A legjobb társasjátékok 2022-ben (X)

Ticket to Ride Európa – utazzuk be vonattal a kontinenst 

Egy másik közkedvelt, magyar nyelvű játék, a Ticket to Ride – az online boltokban 15 ezer forintért vásárolhatjuk meg – hihetetlenül egyszerűen megtanulható, de elegendő feszültséget is rejt magában ahhoz, hogy a dolgok érdekesek maradjanak. A társasjátékban a résztvevők különféle vonattípusú kártyákat gyűjtenek össze, amelyekkel Európa-szerte vasútvonalakat gyűjthetnek be. Egyetlen útvonal igényléséhez egyszerre kell kézben tartani a szükséges számú és típusú kártyát. Miután igényeltünk egy útvonalat, az már adott játékosé, a játék hátralévő részében pontokat szerezhetünk az útvonal hossza alapján. A játék kezdetétől fogva célkártyákat is kapunk, amelyek konkrét célokat tartalmaznak (például holland csatornák), a játék végén bónuszpontok járnak; azonban pontokat veszít az, aki nem tölti ki a céljegyet. Ennek megfelelően 30 és 60 perc között lehet a társasjátékra szánt idő, jellemzően 2-5 fővel.

Azt, hogy a színes térképen hova szeretnénk útvonalat építeni (Európa előtt Amerika volt az első ilyen típusú társasjáték), a városok között húzódó téglalapsorok színe fogja meghatározni. Nyolc színben elérhetők ezek a vonalak, kilencediknek pedig használhatjuk a szürkét. A tábla mellett találunk egy pakli vonatkártyát is, rajtuk egy-egy vasúti kocsival. Ezek a lapok hasonló színűek, mint az útvonalak, szürke nincs, van viszont szivárványszínű mozdony.

A társasjáték egyszerű, de hatékony és élményekkel teli játékmenete régóta kedvenccé tette a társasjáték-közösségben, és több utóverziót és kiegészítő csomagot kapott. Online számos platformon is elérhető a népszerű társasjáték, többek között Xbox, PlayStation, iOS és Android rendszereken.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top