Szabadidő
Szponzorált tartalom

Legendák nyomában (X)

 

Él Ráckevén egy legenda a szélesebb köztudatban, miszerint Petőfi Sándor János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta. Igaz-e a legenda vagy sem, ezt döntsétek el Ti, mi a János Vitéz Napok mellé tudunk még érdekes sztorikat tenni a Ráckevei Duna-ág és környékéről! Fedezzétek fel!

Legendák nyomában (X)

Ne hagyd ki!  3 tuti tipp a Ráckevei Duna-ág és környékén

Ráckevén a Hajómalom és „csónakos piac” a város jelképévé vált. Magyarország első rekonstruált és működő hajómalma 2010 óta az egyik legkedveltebb ipartörténeti emlék a térségben.  A malom háromféle lisztet őröl, melyből a látogatók vásárolhatnak is a molnártól. Szerdán és szombaton helyi és környékbeli termelőkkel, árusokkal telik meg a Szegedi Kis István sétány és nyüzsgő piaccá alakul a Duna part.

Legendák nyomában (X)

Kenutúra a Kis-Dunán

A vezetett kenutúrákat vagy önálló barangolásokat a Kis-Duna szigetei, öblei és lagúnái teszik változatossá és izgalmassá. Nincs eszközöd? Kisokosunkban a kölcsönzőhelyek mellett útvonal-ajánlatokat, frissítőpontokat valamint kis állathatározót is találsz!

Legendák nyomában (X)

www.kisdunamente.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top