nlc.hu
Szabadidő

Pataki Ági Winkler Nórával beszélgetett

„Nem engedjük meg magunknak, hogy robotnak tűnjön, amit csinálunk” – Pataki Ági munka és magánélet egyensúlyáról beszélt

Lehet-e a napi munka egyszerre könnyed és eredményes? Hogyan kerüljük el a taposómalmot? Milyen kompromisszumokat lehet megkötni munka és magánélet témájában, és hol érdemes meghúzni a határt? Pataki Ági üzletasszony mesélt erről egy rendezvényen.

A Budapest üzleti negyedében nemrég indult Crowne Plaza Budapest hotel munka és a magánélet egyensúlyáról és az ezen a téren történő változásokról indít beszélgetéssorozatot. A szállodamárka, amely világszerte több mint 400 helyszínen fogadja a modern üzleti utazókat, értékes, a nemzetközi vendégek változó életmódjával kapcsolatos tapasztalatokkal rendelkezik. A néhány évvel ezelőtt még üzleti útnak számító kiküldetések ma már inkább bleisure (business + leisure) útként jelennek meg, az utazók a munkát gyakran szabadidős tevékenységgel és nyaralással vegyítik. A világjárvány olyan kihívások elé állított bennünket, melynek következtében a munka és a magánélet még inkább egy térbe és időbe szorul. Emellett a Crowne Plaza mint olyan szervezet, amely fontosnak tartja a vendégek hatékonyság, pihenés és inspiráció iránti igényeinek megértését, úgy döntött, hogy beszáll a munka és a magánélet egyensúlyáról szóló nyilvános diskurzusba és arra kér néhány sikeres üzletembert, hogy a budapesti szálloda Axis Café & Lounge éttermében meséljenek az üzleti és a magánélet összeegyeztetésének fortélyairól. A rendezvények a ‘Out Of Office’ nevet kapták, és az elsőn Pataki Ági producer és vállalkozó osztotta meg gondolatait Winkler Nórával és a meghívott vendégekkel.

Az extopmodell, aki jelenleg férjével, Kovács Gáborral producerként is dolgozik, már egészen fiatalon kitűzte azt a célt maga elé, hogy egy kényelmes életet szeretne élni. Ehhez az elképzeléshez a férje is csatlakozott, ma pedig már együtt dolgoznak ezért.

A »jól szeretnénk élni« nálunk azt jelenti, hogy könnyen szeretnénk dolgozni, de eredményesen. Mert bizony ez a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást. Senki ne gondolja azért, hogy nálunk nincsenek viták, hogy soha nem kell huszonnégy órából huszonhatot dolgozni. Kell, a filmes szakmában ez is benne van. De azt nem engedjük meg magunknak, hogy robotnak tűnjön, amit csinálunk. Addig engedjük el magunkat, ameddig még jól esik” – mondta Ági. Hozzátette, régen, amikor a modellkedés után üzleteket vezetett, küzdött azzal, hogy azt érezte, mindent azonnal kell megcsinálnia. Viszont amikor belépett a férje az életébe, rájött, hogy vannak olyan dolgok, amiket másnap is meg lehet oldani, és nem kell mindennel kapkodni.

Pataki Ági

Pataki Ági a Crowne Plaza Budapest hotelben (Fotó: Árvai Dóra)

„Egyáltalán nem ilyen típusú férjre vágyódtam. Azt gondoltam, hogy majd egyszer lesz egy nagyon komoly, például kórházi főorvos férjem. Ehhez képest hozzámentem egy playboyhoz, és ez a playboy tanított meg engem arra, hogy vannak dolgok, amiket meg lehet holnap is csinálni. Vannak prioritások az életben és az egyik az, hogy jól éljünk.”

Kívülről úgy tűnik, Gábor az, aki lazábban fogja a pénzt, míg Ági sokkal jobban tervez vele. Azt gondolná az ember, hogy az ilyen ellentétek nem tudnak együtt működni.

„A mi kapcsolatunkban én vagyok a józanabb, de ő a szórakoztatóbb. Ez egy ideális találkozás. Úgy tűnik, mintha a józan és a hedonista szerepek között nem lenne találkozás, de van. Ez pedig a mi házasságunk” – mondta büszkén a producer.

A beszélgetés folyamán felmerült a munka és a pihenés, a nyugalom egyensúlya. Azt gondolnák, Ági életében ez tökéletesen működik és a mérleg mindig stabilan, egyenesen áll. Pedig a helyzet nála sem ennyire ideális.

„Nem biztos, hogy mindig egyensúlyban vagyok. A feszültséggel az a helyzet, hogy az ember nagyon sok mindent meg tud tanulni kezelni, ha tudatosan áll hozzá. Meg kell beszélni magunkkal, hogy túl kell rajta lenni, túl kell rajta lépni, mert ha saját magunkat belenyomjuk az állandó stresszbe, azzal nem lépünk ki belőle. Ez is egy tanulási folyamat, amit igenis el lehet sajátítani.”

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top