nlc.hu
Szabadidő

„Testrésszé vált már a telefonom”

„Testrésszé vált már a telefonom” – Marót Vikiék új klipje az online ismerkedést veszi célba

A Trollnemvolt a virtuális terekben létrejövő kapcsolatok izgalmas és veszélyes mozzanatairól mesél egy sokaknak talán ismerős történetet.
Marót Viki

Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar 2022 nyarán új dallal és videoklippel jelentkezik. A klipben felhangzó dal egy szokatlan kapcsolat életútját járja körül egy hatvanas évekbeli lassú táncdal formai világába ágyazva. Eltérően a szerelmes dalok korabeli hagyományaitól, ez a dal nem egy beteljesült vagy épp egy véget ért szerelem himnusza, sokkal inkább a virtuális terekben létrejövő kapcsolatok izgalmas és veszélyes mozzanatairól mesél egy sokaknak talán ismerős történetet.

A videó, képi világát tekintve több ponton is rendhagyó. A történet egy alternatív valóságban játszódik, ahol a használati tárgyak és technikai eszközök megőrizték vintage vagy retró külsejüket, mégis valahogy minden ugyanúgy működik, mint 2022-ben. Bepillantást nyerünk egy virtuális térbe, ahol a figurák furcsán életszerű avatárjaikon keresztül, egymástól karnyújtásnyira, mégis elszigetelten élik online életüket, de egyvalaki mégis akad, aki megneszelve a hálózati kapcsolatok buktatóit, a valódi kapcsolódást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top