nlc.hu
Szabadidő
Áremelkedés a cukrászdákban

Emeli az árakat az év cukrászata, és a többiek is követik

Katasztrofális a helyzet Kolonics Zoltán, a Málna tulajdonosa szerint, a 20 százalékos emelés még nagyon visszafogott.
Sütemény, cukrászda

A színvonal megtartása érdekében elkerülhetetlennek tartja az áremelést a vg.hu-nak nyilatkozó Kolonics Zoltán, a Málna The Pastry Shop tulajdonosa, aki társával és feleségével, Varga Ágnessel vehette át a Dining Guide gáláján az év cukrászdájának járó elismeréstírja a 24.hu. Mint mondta, náluk nem fordulhat elő, hogy olcsósítják a termékeket. Mivel azonban az alapanyagok és az áram is drágul (az ipari áram háromszor annyiba kerül, mint korábban), ezt bele kell kalkulálni az árakba.

Hozzátette, nagyjából 20 százalékkal húzták feljebb eddig az áraikat, miközben az alapanyagoknál 40 százalékos növekedést tapasztaltak. Egyelőre kivárnak, stabilizálódik-e a helyzet, ám ha nem, kénytelenek lesznek ismét korrigálni a sütemények árát. A szakképzett munkaerő hiánya is hatalmas probléma, pultost például négy éve nem találnak.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top