nlc.hu
Szabadidő

Tapasztó Orsi az örökbefogadásról

Tapasztó Orsi: „Rögtön elmondtuk a fiunknak, hogy örökbe fogadtuk”

A Nemakarokbeleszólni Insta-oldal egyik tagja őszintén beszélt az örökbefogadásról.

Tapasztó Orsi véleményvezér volt Rónai Egon eheti vendége az ATV Húzós podcastban. Az  influenszer mesélt arról, hogyan lett fizikusból az internet egyik megmondóembere, a másik két anyukával közös „nemakarokbeleszólni” oldalukról és arról, hogy miért vállalja nyíltan, hogy örökbe fogadták kisfiúkat.

Jelenleg tudománykommunikációval is foglalkozik, a szintén fizikus férjével. Fél lábbal dolgozik még kutatóintézetben. Ez ad neki biztonságot. Eredetileg az Insta-oldala az örökbefogadásról szólt, nem volt humoros. Aztán egy strandon látott egy vicces jelenetet, amit rögtön lesztorizott, másnapra pedig felrobbant az üzenetfiókja. Rájött, hogy szeretné a viccesebb oldalát is megmutatni, de egyedül félt belevágni. Akkor kereste meg a másik két anyukát és alkották meg a „nemakarokbeleszólni” oldalt.

Tapasztó Orsi

Fotó: ATV

2016-ban elvesztette az édesanyját, ez az arcon csapás ébresztette rá, hogy az idő véges. Ekkor döntötte el, hogy örökbe fogadnak egy kisbabát. Előtte évekig próbálkoztak sikertelenül a férjével, de ezt nem kudarcként élték meg. Közös döntés volt, hogy elindították az örökbefogadási folyamatot. Három éves volt a kisfia, amikor hozzájuk került: Csabi hamar beilleszkedett a családba. Nem volt csiszolódási folyamat, inkább ahhoz kellett idő, hogy ő anyává váljon. Ahogy ő fogalmaz, egy terhesség ideje kellett ahhoz, hogy tényleg anyának érezte magát, a férje hamarabb érezte magát apukának, ez is frusztrálta Orsit. Aztán mindenki kisimult, a helyére került.

„Az álmom, ha az én fiamnál, ha ez szóba kerül, akkor annyi legyen a közvélemény reakciója, hogy oké. Szeretném, ha ez egyszer egy teljesen átlagos téma lenne. Mi elmondtuk Csabinak rögtön, tudja, hogy örökbe fogadtuk. Ma már ezt is tanítják, hogy el kell mondani. Őszintén beszélek a folyamatról, hogyan éli ezt meg egy nő, hogyan lesz belőle anyuka. Ez egy krízishelyzet, egy óriási változás. Itt egy tökéletes gyerek, itt egy tökéletes társ, de mégsem érzek tökéletesnek mindent. Ezt fel kell dolgozni, ezen a folyamaton át kell menni, de ez egy normális érzés. Fontos, hogy erről nyíltan beszéljünk”- mondta Tapasztó Orsi.

A Húzós e heti adása péntek estétől látható az ATV Youtube-csatornáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top