nlc.hu
Szabadidő

Júniusban ismét Budapesten repül Besenyei Péter

7 év kihagyás után újra Budapesten repül Besenyei Péter

Hosszú idő után először tart bemutatót a fővárosban az ismert pilóta.

Besenyei Péter, Magyarország leghíresebb műrepülő pilótája legutóbb 2015-ben tartott bemutatót a fővárosban, de idén júniusban ismét Budapesten fog repülni, mégpedig Red Bull Röpnapon, amit június 26-án rendeznek meg a Kopaszi-gátnál.

Az esemény résztvevőinek különleges feladatot kell teljesíteniük, a döntőbe bejutott versenyzők saját gyártású repülőgép-modelljeiket mutathatják meg széles publikum előtt, hogy aztán egy állványról elrugaszkodva a levegőbe repíthessék azokat, írja a Blikk

Besenyei Péter műrepülõ ül repülőgépében a Nagy Futam légi- és aszfaltshow-n 2013. május 1-jén

Fotó: MTI/Földi Imre

Besenyei Péter, aki nem először vesz részt egy ilyen eseményen, természetesen nem versenyzőként, hanem kiemelt vendégként emelkedik majd a levegőbe. „Voltam már zsűritag, és repültem bemutatót is a közönség előtt. A produkcióknál hatalmas élmény volt elbírálni az ötletességet, a megjelenést és természetesen a repülés előtti show-t. Általában pár métert tudnak repülni ezek a szerkezetek, ezért a műsoron van a hangsúly. Ha repülni is tud valamennyit, az igazi plusz pont” – nyilatkozta.

Hozzátette,  a versenyzők mindig zseniális, kreatív ötletekkel érkeznek. „Anno nagy élvezettel néztem, milyen módon építik meg a kütyüket, amik végül a vízben landolnak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top