nlc.hu
Szabadidő

Meghalt Julee Cruise, a Twin Peaks énekesnője

Meghalt Julee Cruise, a Twin Peaks énekesnője

A 65 évesen elhunyt amerikai énekesnő, Julee Cruise a Twin Peaks főcímdalával lett világhírű.

65 éves korában elhunyt Julee Cruise énekesnő, akit a legtöbben a Twin Peaks főcímzenéjének énekeseként ismernek.

A hírt férje, Edward Grinnan tudatta a Facebookon. Azt írta:

A saját szabályai szerint hagyta el ezt a birodalmat. Nem bánta meg. Békében van… Az átmenet alatt a Roam című [B-52’s dalt] játszottam neki. Most már örökké vándorolni fog. Nyugodj békében, szerelmem.

Julee Cruise 2017. február 11-én New Yorkban

Julee Cruise 2017. február 11-én New Yorkban (Fotó: Andrew Toth / Getty Images via AFP)

Az 1956-ban Iowában született Cruise 1986-ban kezdett el Angelo Badalamenti zeneszerzővel és David Lynch filmrendezővel együttműködni a Kék bársony című film kapcsán. Legismertebb dala a Falling volt, amelyet az 1990-ben debütált kultikussá vált tévésorozat, a Twin Peaks főcímzenéjeként használtak fel.

Cruise a sorozat három tévés évadában is többször szerepelt, beleértve a 2017-es visszatérést, és az 1992-es Tűz, jöjj velem! című filmben is.

Egy másik nagy horderejű filmes együttműködésre 1991-ben került sor, amikor Cruise feldolgozta Elvis Presley Summer Kisses, Winter Tears című dalát Wim Wenders A világ végéig című filmjének filmzenéjéhez. 1992 és 1999 között Cruise a B-52’s együttessel turnézott, ahol Cindy Wilson énekesnőt helyettesítette.

2018-ban Cruise bejelentette, hogy lupuszt, egy krónikus autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála, és állandó fájdalomra panaszkodott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top