nlc.hu
Szabadidő

Országszerte tematikus séták várnak!

Országszerte tematikus séták várják a kultúra rajongóit

Országszerte hat településen várnak több mint 90 típusú programmal.

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták Éjszakája után, idén a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés megrendezi a Séták Hétvégéjét. 2022. július 1. és 3. között, három napon keresztül, országszerte hat településen, (Budapest mellett Esztergom, Keszthely, Pécs, Sopron és Vác), több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak a kultúra rajongói.

Országszerte tematikus séták várják a kultúra rajongóit

A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint a Föld alatti Budapest – a Várnegyed mélye , „Nem hisztéria! Astoria!”, a Tabán, Édes élet!, Nincs itt semmi látnivaló! – Zugló rejtett öröksége, vagy akár a Ménesi és Mányoki út építészeti öröksége. Az érdeklődők megismerhetik Esztergomot – a titkok, csodák legendák városát, Misztikus Sopront, Vácott élőzenés városnéző sétán vehetnek részt, Keszthelyen a Festeticsek páratlan könyvgyűjteményét, valamint megtudhatják, Pécs miért nem létezhetne a Tettye nélkül.

Az elmúlt évek egyik igazi hazai sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt országszerte hasonló programokon. A sétavezetők, az elsősorban magyar nyelven, hazai közönségnek szervezett sétákon a városi térben mutatnak be egy-egy témát olyan mélységben, melyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség. A városi séták a turizmus, a kultúra és az urbanisztika határterületén mozogva teremtenek lehetőséget saját otthonunk és hazánk megismerésére.
A Séták Hétvégéje részletes programja a www.setaszovetseg.hu weboldalon érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top