nlc.hu
Szabadidő

A vb-ezüst után erre készülnek női pólósaink

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek női pólósaink

Szeretnének mindenképpen a világ élvonalában maradni.

Mint arról beszámoltunk, a magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott az Egyesült Államoktól a szombati döntőben. Női pólósaink elárulták az éremátadást követő sajtótájékoztatón, hogy büszkék a megnyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Az ezüstérmes magyar pólócsapat

Az ezüstérmes magyar pólócsapat – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bíró Attila szövetségi kapitány elmondása szerint 2020 óta minden világversenyen dobogós az együttes, nem szeretnének ebből lejjebb adni, a fejlődés töretlen, de még győzniük is meg kell tanulniuk.

A csapatkapitány Keszthelyi-Nagy Rita szerint ez a csapat a jövőben képes lehet döntőket nyerni, a következő időszakban pedig azért fognak dolgozni, hogy mindenképpen a világ élvonalában maradjanak.

A magyar válogatott a 2013-as barcelonai bronzérem után lett újra dobogós világbajnokságon, legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

A tokiói olimpia után az volt a cél, hogy a párizsi játékokra a döntő reális cél legyen, remélem ott lesz a helyünk két év múlva” – nyilatkozta Gurisatti Gréta, aki 3 gólt szerzett a fináléban.

Leimeter Dóra, a válogatott balkezese úgy véli, még ennél is több van ebben a csapatban.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top