nlc.hu
Szabadidő

Az Esernyő Akadémiához hasonló sorozatok

5 kihagyhatatlan sorozat, ha szereted az Esernyő Akadémiát

Az Esernyő Akadémia (Umbrella Academy) harmadik évadát sajnos nagyon gyorsan ledaráltuk, úgyhogy kell valami, ami az egyik kedvenc sorozatunk után maradt űrt betölti. Következzen öt sorozat, ami tetszeni fog, ha szereted az Esernyő Akadémiát.

Orgyilkos osztály – Deadly Class

Benjamin Wadsworth

Benjamin Wadsworth, az Orgyilkos osztály főszereplője (Kép: IMDb)

A méltatlanul csak két évadot megért Orgyilkos osztály című sorozat remek szórakozás lesz, ha szereted a problémás, szupererővel bíró fiatalokat és a képregény-feldolgozásokat. A történetben egy elit magániskolába csöppenünk, ahol a világ legnagyobb bűnözőinek gyerekei járnak, és kerülnek egymással és a külvilággal összetűzésbe. Egy kis ‘80-as évekbeli nosztalgiát is kapunk a sztorival együtt, úgyhogy azt a két évadot mindenképp megéri megnézni.

Kívülállók – Misfits

Ha szereted Klaust az Esernyő Akadémiából, akkor meg kell nézned a Kívülállók című sorozatot, legalábbis az első pár évadot, amiben elindult útjára ez a csodálatos ember, akiért annyira lehet rajongani. A karaktere is hasonló a Kívülállókban, mint az Esernyő Akadémiában, és itt is egyezik a sztoriban a problémás fiatalok szupererőt kapnak vonal. Csak az a kérdés, mire használják az erejüket?

A varázslók – The Magicians

Jason Ralph

Jason Ralph A varázslók című sorozatban (Kép: IMDb)

A varázslók című sorozat minden fontos kritériumot kimerít, amit annyira szeretünk az Esernyő Akadémiában: fiatal felnőttek különleges erőkkel, akik konkrétan tényleg egy akadémiára mennek felfedezni a saját erejüket. A sztori alapját az azonos című könyvsorozat adta, nagyjából arra lehet számítani, mint a Harry Potterben, csak nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek való tartalommal. Ezek a diákok igazán sötét mágiába keverednek, és a sorozatban az elmúlt évek egyik legsokkolóbb halálesetét is láthatjuk a televízióban.

Nyolcadik érzék – Sense8

Az Esernyő Akadémiát az is megkülönbözteti a többi szuperhősös sorozattól, hogy a karakterek között különleges kapcsolat van, hiszen ugyanazt a nehéz gyerekkort kellett együtt átélniük a nevelőapjuk mellett. A Nyolcadik érzék szereplői is egyedi kapcsolatban állnak egymással az erejüknek köszönhetően, sőt, ez az egész sorozat központi eleme, ami köré épül a történet. A néha könnyekig hatódás közben tartogat bőven izgalmakat ez a sorozat egy vérbeli Esernyő Akadémia-rajongó számára.

Titánok – Titans

Titánok sorozat

Részlet a Titánok sorozatból (Kép: IMDb)

Bár az Esernyő Akadémiában nyomon követhetjük, hogyan válnak felnőtté a szereplők, ez még nem jelenti azt, hogy a fiatal nézők számára készült. A sorozatot éppúgy szeretjük abszurd, olykor túlzó erőszakosságáért, mint diszfunkcionális hőseiért, és míg a listán szereplő legtöbb sorozat meglehetősen visszafogottan kezeli a rosszfiúk elpusztítását, a Titánoknál nincs ilyen szűrő. A sorozat, amely eredetileg a DC Universe streamingszolgáltatásának exkluzív része volt, a Tini titánok (Teen Titans) képregényeken alapul, és a fiatal szuperhősöket, Robint, Starfire-t, Wonder Girlt és másokat követi, akik saját identitásuk kialakítására törekszenek. Ennek a folyamatnak része az is, hogy a rosszfiúkat egyáltalán nem kímélik a sorozatban.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top