Szabadidő

Ő az a kisfiú, aki a Szia, Életem! színészeit is ámulatba ejtette

Ő az a kisfiú, aki a Szia Életem! színészeit is ámulatba ejtette

A mozikban augusztus 25-től látható Szia, Életem! készítői az első perctől pontosan tudták, hogy az apa–fia történetet elmesélő csupa szív vígjátékuk sikere a gyerek főhősön is múlik, aki a filmben az események legfőbb mozgatója, a humoros helyzetek kulcsfigurája és az előtörő érzelmek első számú kiváltója. Pont emiatt nagyon komolyan vették a szerep eljátszására legalkalmasabb kisfiú megtalálását. Országos válogatást hirdettek. Nyitott szemmel, füllel járva mindenhol keresték az új, ifjú tehetséget. Kitartó kutatásuknak meglett az eredménye. Kétszáz jelentkező közül végül a választásuk az akkor hat éves Pásztor-Várady Mórra – becenevén Momó – esett, aki már a puszta jelenlétével elbűvölte a stábot, és kreatív csapatjátékosként, a legkisebb megilletődöttség nélkül, önfeledten játszott a kamerák előtt.

Ő az a kisfiú, aki a Szia Életem! színészeit is ámulatba ejtette

A filmbeli apukáját, az ihlethiányos írót megformáló Thuróczy Szabolcsot főleg az fogta meg kis partnerében, hogy mennyire természetesen fejezte ki az érzelmeit, ami ebben a vígjátékban az egyik legfontosabb szempontnak számított. Neki pedig ezzel sokat segített, hogy minden jelenetük gördülékenyen születhessen meg, nélkülözve bármi nehézséget. Hasonló élményről számolt be Kovács Patrícia is, aki az apa alkalmi barátnőjét játssza a filmben. Ráadásul kettejük első találkozása elég pikánsra sikeredik, miután ő vadító Macskanő-jelmezbe bújva toppan a kisfiú elé, óriási meglepetést okozva. Szerinte Momó igazán szabad, kreatív egyéniség, tud rögtönözni, és ami még jobb, hogy színészileg lehet vele játszani. A vígjátékban szintén látható, zsémbes szomszédasszonyt megformáló Básti Juli sem gondolja ezt másként a történet kis főhőséről.  Ő egy tünemény – véli a színésznő, és valljuk be ehhez neki meg is van a megfelelő összehasonlítási alapja a sok filmmel, színdarabbal a háta mögött.  Itt az idő, hogy most már a nézők is megismerkedjenek vele. A Rohonyi Gábor rendezésében, Vékes Csaba forgatókönyvéből és társ-rendezésével elkészült Szia, Életem! augusztus 25-től nézhető meg a mozikban, amiben Momó, Thuróczy Szabolcs, Kovács Patrícia, Básti Juli mellett Mucsi Zoltán, Elek Ferenc, Sárközi-Nagy Ilona, Pálmai Anna, Tasnádi Bence és Scherer Péter játssza a főbb szerepeket.

Ő az a kisfiú, aki a Szia Életem! színészeit is ámulatba ejtette

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top