nlc.hu
Szabadidő

Khaby Lamé TikTok-sztár állampolgársága

Megkapta az olasz állampolgárságot a TikTok legviccesebb szereplője

Olasz állampolgárságot kapott Khaby Lame, a szenegáli születésű humorista, aki a világ egyik legnépszerűbb TikTok-felhasználója.

A 22 éves Khaby Lame egyéves kora óta Olaszországban él, és azt mondta, „mindig is olasznak érezte magát”. Az északi-piemonti régióban, Torinóhoz közeli szülővárosában, Chivassóban szerdán kapta meg állampolgárságát – írja a The Guardian.

Khaby Lamé olasz állampolgár lett (Fotó: Getty Images)

Khaby Lamé olasz állampolgár lett (Fotó: Getty Images)

Lame azután fordult a TikTok felé, miután elveszítette állását egy gyárban, amikor Olaszországban a koronavírus-járvány kezdetekor bezárták, és ez idáig csaknem 150 millió követőt vonzott a videóival, amelyekben védjegyeként elkeseredett arckifejezésével gúnyolja ki a virális tartalmakat.

Többnyire olyan tippeket és trükköket csinál meg egyszerűbben, amikkel sok TikTok-felhasználó próbálkozik, íme:

Lame, aki megtartotta szenegáli útlevelét, azt mondta újságíróknak, hogy nagyon büszke az állampolgárságra, és nagy felelősséget vállalt az esküért, amelyet letett.

A La Repubblicának adott korábbi interjújában Lame ezt mondta: „Helytelen, hogy valaki, aki annyi éve él és nő fel az olasz kultúrában, még mindig nem jogosult állampolgárságra. És nem csak a magam nevében beszélek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top