nlc.hu
Szabadidő

Kora őszire fordul az időjárás, hideg hajnalokkal

Kora őszi időjárásból kapunk ízelítőt a hét második felében

Ahogy a naptár átfordul szeptemberre, az időjárás is kissé ősziessé válik, elsősorban a szerdán hazánk fölé érő hidegfrontnak köszönhetően.

Bár vasárnap elérte egy hidegfront hazánkat, csak nagyon enyhe lehűlést hozott, az ország nagy részén továbbra is nyárias az idő, 26-32 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. Ez a front csapadékot csak elvétve hozott, pedig nagyon lassan halad át rajtunk, és még holnap is fölöttünk lesz. Ehhez csatlakozhat majd szerdán egy újabb hidegfront, mely után érezhetőbb lesz a változás. Nem a nyárra jellemző záporok, zivatarok, inkább csendes eső és kicsit őszies idő jellemzi majd – írja a 24.hu.

Falevél

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Sok csapadékra azért kár számítani, országszerte 2-7 milliméternyi eső várható, ennek zöme már az első 24 órában lehullik. A front hatására országszerte 22-27 fokra csökkennek a maximumok, nyugaton lesznek helyek, ahol 20 fokon tetőzik majd a hőmérő higanyszála. Ez persze még kellemes idő, semmi drámai, viszont a front megnyitja az északi pályát a légtömegek előtt, melynek hatására éjjel és hajnalban jelentős lehűlést tapasztalhatunk. A hajnalok 12-18 fokosnak ígérkeznek, de a Kiskunságban, a Nyírségben és az Északi-középhegységben 10 fok alá is hűlhet az idő. A front nyomában egy nyugat-európai ciklon érkezik, hatására záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ennek hatására kissé ismét melegebb lesz, de várhatóan 30 fok fölötti hőmérséklet már csak elvétve fordulhat elő. Az enyhe, nyárias idő szeptember középig folytatódik, akkortájt érkezhet majd több csapadék erőteljesebb lehűléssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top