nlc.hu
Szabadidő

Magyar munkavállalók száma Ausztriában

Sosem dolgozott még annyi magyar Ausztriában, mint most

A koronavírus-járvány után ismét töretlenül nő az Ausztriában dolgozó magyarok száma, ami most rekordot döntött.
Ausztria emeletes vendégház

Történelmi csúcsra nőtt az Ausztriában dolgozó magyarok száma: a hivatalos adatok szerint júliusban 114 448 magyar vállalt munkát Ausztriában, ami csaknem ezerrel több, mint egy hónappal korábban. Ennél jobban csak az ukrajnai munkavállalók száma emelkedett az országban – írja Privátbankár.

A lap szerint a koronavírus-járvány megakasztotta ugyan a magyar munkavállalók számának növekedését, de az utóbbi bő egy évben visszatértünk a korábbi trendhez. Vagyis újabb rekordok születnek nyáron, sőt télen is, az új csúcsok kialakulásának ideje az idegenforgalmi szezonra esik.

Az elmúlt másfél évtizedben több százezer magyar költözött külföldre, Ausztriában ez idő alatt 5,5-szörösére nőtt a magyar állampolgárok száma. Az osztrák statisztikai hivatal 2022 eleji adatai szerint 94 411 magyar állampolgár élt Ausztriában. Ebben az ingázó dolgozók nincsenek benne, de a diákok, nyugdíjasok, munkanélküliek igen, akik nem jelennek meg az ottani munkaerőpiacon.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Sabine Ruhland)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top