nlc.hu
Szabadidő

Több ezren tüntettek az oktatásért Budapesten

Több ezren tüntettek az oktatásért Budapesten

A Diákok a Tanárokért nevű szervezet által meghirdetett demonstráción a jobb oktatásért és a tanárokért tüntettek.
Több ezren tüntettek az oktatásért Budapesten

Az oktatás nemzeti ügy címmel hirdetett demonstrációt a fővárosi Szent István téri Bazilika elé a Diákok a Tanárokért nevű szervezet.

Fél öttől indult a menet, a Bazilikától a tüntetők a Belügyminisztérium elé vonultak, majd továbbindultak Fővám térre. A több ezres demonstráción részt vettek a pedagógus-szakszervezetek is, sokan a tanártüntetések szimbólumává vált kockás inget viseltek.

Ezek a tüntetők követelései:

  • Megoldást a tanárhiányra!
  • Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot!
  • Élhetőbb körülményeket az iskolákban!
  • Figyelmet az oktatásra!

A Fővám téren Molnár Áron noÁr volt az első felszólaló, aki úgy tudja, több igazgató is megtiltotta, hogy kockás ingben menjenek be a tanárok az iskolába. Színpadra lépett Nagy Zsolt színész is, aki egy percig artikulálatlan hangokat adott ki, így szemléltette, mi lenne velünk oktatás nélkül.

Utánuk tanárok és diákok beszéltek arról, hogy a kerettanterv tananyaga megtaníthatatlan és megtanulhatatlan mennyiségű, sok iskolaépületben omladozik a vakolat, a szülők visznek fénymásolópapírt. Az oktatásért tüntetők egy nagy méretű kockás zászlót is kitűztek a Szabadság hídra.

Vasárnap este négy gimnázium előtt fognak virrasztani hétfő reggelig ezeken a helyszíneken: a Szent István Gimnázium, az Óbudai Gimnázium, a Vörösmarty Gimnázium és a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium.

(Telex, 444)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Facebook/Diákok a Tanárokért)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top