Szabadidő

De mégis mi fán terem az iskolaérettség?

 Elindult az utolsó ovis év. Az anyai szív örül, mert milyen okos szép és nagy már! Ezzel egy időben megnyílik az új paralista: melyik iskola, tanító legyen? Tud-e már cipőt kötni? Belül marad-e a vonalon színezéskor? Képes lassan végigülni 45 percet? Megcsinálja-e, amit az óvó néni, jövőre a tanító néni kér tőle? Boldogul-e a számolással? Vajon fog énekelni az ének meghallgatáson? Mivel kell készülni a sportsuli felvételijére? És még sorolhatnánk, de kérdések helyett inkább tippeket hozunk a válaszok megtalálásához.

De mégis mi fán terem az iskolaérettség?

Az első iskolás tapasztalatok óriási befolyást gyakorolnak a gyerekek jövőjére. A játszóterek információs szupersztrádáján már ősz vége felé megindul a gondolatcsere: melyik suli az igazi? A helyi online anyukacsoportokról nem is beszélve, ahol mindig előkerül egy igazán belevaló rémtörténet.

Ha az anyatársak mellett (esetleg helyett) kíváncsi vagy, mit tanácsolnak a pedagógus és fejlesztő szakemberek a suliválasztással, iskolaérettséggel kapcsolatban, olvass tovább!

Elsőként Forgács Zsóka kisokosát szeretnénk bemutatni neked, ami amilyen kompakt, olyan hasznos. A ma már nyugdíjas tanítónő több tucat elsős osztályt indított útnak a bizonyos nagybetűs felé, s 2020-ban úgy döntött, leírja a legjobban bevált tippeket és trükköket az iskolába készülő gyerekeknek és szüleiknek. Nem csak a legmegfelelőbb iskola és tanító kiválasztásához kaphatsz bevált ötleteket, de iskolaérettségi és fejlesztő feladatokat is találsz a kötet végén – nyugi, ezek a feladatok abszolút szülő- és gyerekbarátok!

Hallgasd meg Forgács Zsóka gyakorlati tippjeit ebben a videóban:

 

Tudj meg többet a kisokosról az Oviból a suliba című kézikönyvről itt:

De mégis mi fán terem az iskolaérettség?

S ha már gyerekbarátság. A könyvesboltok polcain számos iskolaelőkészítő munkafüzetet találhatsz, ezek közül azokat érdemes használnotok, amik célzottan, mégis játékosan fejlesztik az irányok (jobb és bal kéz, fent lent, előtt, mögött stb.) és az időbeli tájékozódás (ma, tegnap, holnap, reggel, dél délután, este) képességét, a számok és mennyiségek felismerését, a figyelem, a finommozgások, a grafomotorika fejlesztését.

Alábbi 3 munkafüzetet gyakorló fejlesztőpedagógusok állították össze saját tapasztalataik alapján, így biztos nem fogsz bennük csalódni!

De mégis mi fán terem az iskolaérettség?

É hogy ne csak munkafüzetekből álljon a világ a sulira készülve, feltétlenül próbáljátok ki a LÜK-öt!

A miniLÜK az iskolaelőkészítés után zseniális segítőtök lesz egészen felső tagozatig. A logika, ügyesség, kitartás fejlesztése mellett matematika, anyanyelv, szövegértés, környezetismeret és idegennyelv gyakorlásra is használhatjátok majd.

Akár kiemelkedő tehetség, akár egy kis plusz gyakorlásra van szüksége gyerkőcödnek, a LÜK-re számíthattok! Plusz pont, hogy a LÜK-kel a gyerekek játékosan tanulnak és közben önmagukat ellenőrzik a feladatok megoldása végén, így önállóbbak lesznek és a sikerélményekkel magabiztosságra tesznek szert.

Még nem ismered a német fejlesztésű LÜK-öt? Itt mindent fontosat meghallgathatsz róla:

 

De mégis mi fán terem az iskolaérettség?

Itt pedig megmutatják, milyen egyszerű, mégis nagyszerű a használata:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top