nlc.hu
Szabadidő

Haláleset az Ózd Rally-n

Tragédia az Ózd-ralin: meghalt egy néző

Halálos baleset történt a szombati versenynapon.
rally

Meghalt egy néző az Ózd-ralin – írja a Sportal a DuEn Rally Facebook-oldala alapján. A beszámoló szerint a borsodi autóverseny szombati versenynapján az utolsó gyorsasági szakaszon történt a tragédia.

Az elsodort néző olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

Őszinte részvétünk!” – olvasható a szomorú posztban.

Az MTI úgy értesült, egy középkorú férfi az áldozat. A versenyt szervező Hero Kft. szombat esti hivatalos közleménye szerint az utolsó gyorsasági szakaszon az ORC mezőnyéhez tartozó egyik páros balesetet szenvedett, melyben sem a pilóta, sem pedig a navigátor nem sérült meg. Az utánuk érkező duó a szabályokban rögzítettnek megfelelően megállt, hogy szükség esetén segítséget tudjon nyújtani. Az őket követő kettős azonban hátulról nekik ütközött, így a versenyautójuk irányíthatatlanná vált, s elütött egy nézőt.

“A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette” – áll a közleményben, melyben hangsúlyozzák, “az események rendkívül gyorsan, néhány 10 másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség“.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top