Szabadidő

Hét ajándéktipp, hogy mesésen teljen a karácsony

Amikor gyerekeknek ajándékozunk könyvet, megajándékozzuk őket egy képzeletvilággal is, olyan új barátokkal, mint például Micimackó, továbbá izgalommal, megnyugvással, válaszokkal és sok-sok nevetéssel.

Hét ajándéktipp, hogy mesésen teljen a karácsony

Az alábbiakban összegyűjtöttünk hét olyan frissen megjelent gyerekkönyvet, amelyekkel érdemes lesz szerencsét próbálni, és becsempészni őket a Mikulás zsákjába vagy akár a karácsonyfa alá.

Varázslat pöttöm papucsokba

A könyvekkel való szoros barátság nem a végtelen történetekkel kezdődik, sokkal inkább azokkal a kötetekkel, amik legalább annyira játékok, mint könyvek.

J. Kovács Judit Kerekítő manó adventi mondókatárában 24 napra való mondókát, mellette pedig a mondókákhoz kapcsolódó játékleírást, valamint egy-egy érdekességet is találunk a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó jeles napokról, hagyományokról. A könyvből egy kis ízelítő:

 

Ünnepi foglalkozások nyolcvan helyszínen: https://www.facebook.com/events/1250686155488305

A betlehemi kisded című keménytáblás lapozó más módon közelít a játékhoz. A szenteste történetét néhány mondattal elmesélő könyvben az olvasók apró kezekbe remekül illeszkedő óriáspuzzle-darabokat találnak, amelyekből a mese végére összeáll a betlehem.

Ha pedig az aprócska kezek már magabiztosabbak a könyvlapozásban, itt az idő, hogy fejest ugorjunk a gyerekkorunkban minket is elvarázsoló háromdimenziós könyvek világába! Közülük a legújabb kiadásban a Mikulás segítői lehetünk.

Hét ajándéktipp, hogy mesésen teljen a karácsony

Idő a mesére

Az adventi naptárban nem csak csokoládé lapulhat. A várakozás időszakát igazán meséssé tehetitek, ha idén Vombat mellé szegődtök, aki 24 rövid fejezeten át kalandozik s keresi az utat Ausztráliából az Északi-sark felé.

Ha pedig maradnátok a klasszikusoknál, a Hétszerszép című német klasszikus mesegyűjtők és írók történeteit felölelő, igazi békebeli rajzokkal illusztrált, nagy alakú mesekönyvvel nem nyúlhattok mellé.

Hét ajándéktipp, hogy mesésen teljen a karácsony

A karácsony csodája mindenkié

Amikor Dan Miller, az ismert színész-író Amikor megmentettem a karácsonyt című kisregényét olvastuk a vonaton vagy a buszon, szinte az orrunkban éreztük a fahéj illatát és azt a bensőségességet, amit a karácsonyfa alatt összegyűlve érzünk. Csipetnyi Dickens, és sok-sok szeretet van ebben a könyvben, amit leginkább közös családi olvasáshoz ajánlunk.

Hét ajándéktipp, hogy mesésen teljen a karácsony

Ahogy a Volt egyszer egy mackót is, ami nem más, mint a Micimackónak egy, a kötet megjelenésének 95. évfordulójára kiadott előzménytörténete. Valódi 100 holdas hangulatú, igazi jóéjtpuszi, benne pihe-puha hétköznapian tiszta vidámsággal.

További mesés történetek a Móránál itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top