Szabadidő

Ünnepváró forgatag

2022. december 10-11., 10.00-18.00.

Készüljünk közösen a karácsonyra december 9-11. között!

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, adventi élmény hétvégére invitálunk Benneteket! Ünnepváró forgatagunkban számos koncert, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyfoglalkozások, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, múzeumpedagógiai foglalkozások, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok várnak Rátok!

A hétvége folyamán megtekinthetitek a Magyar Állami Népi Együttes Körtánc című előadását, Navratil Andrea és a Kobzos együttes karácsonyváró koncertjükkel örvendeztetik meg hallgatóságot. Velünk lesznek többek között Korpás Éva, Paár Julcsi, a Guliba társulat, a Fabók Mancsi Bábszínház.  A mesék a karácsonyi asztal mellől című foglalkozásán magyar népmesékből és mondákból válogat a bukovinai székely származású mesemondó és népzenész Fábián Éva. Gasztronómiai előadásunk célja, hogy a Kárpát-medence tájegységeinek és az itt élő nemzetiségek gasztronómiáját bemutassuk – felelevenítve az elfeledett recepteket és ételkészítési eljárásokat is.

Ünnepváró forgatag

Ajándékkészítő műhelyeinkben bárki elkészítheti személyes karácsonyi ajándékát. A műhelyekben kis létszámú csoportokban dolgozunk, így oktatóink mindenkire egyéni figyelmet tudnak fordítani.

Ünnepváró vásárunkban igényes és egyedi ajándékokra találsz közvetlenül az azokat készítő népi iparművészektől, kézművesektől árusítva: szebbnél szebb ékszereket, játékokat, a háztartásban használt praktikus eszközöket, textileket, dísztárgyakat, öltözetdarabokat és kiegészítőket vásárolhatunk, amivel nemcsak szeretteinket örvendeztethetjük meg, hanem segíthetjük alkotóinkat, hogy a jövőben is megmaradhassanak mesterségüknél és hasonló csodákkal örvendeztethessenek meg minket.

További információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/unnepvaro2022

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top