nlc.hu
Szabadidő

Meghalt Grant Wahl sportújságíró a katari futball-világbajnokságon

Tragédia a lelátón: tudósítás közben halt meg az egyik legismertebb amerikai sportújságíró Katarban

A 49 éves Grant Wahl az egyik mérkőzésről tudósított Katarban, amikor váratlanul összeesett, és már nem tudták megmenteni.

Meghalt Grant Wahl amerikai sportújságíró, amikor a katari futball-világbajnokság Argentína-Hollandia mérkőzéséről tudósított pénteken este – írja a Guardian.

A 49 éves férfi a Loszaíli Nemzeti Stadion sajtópáholyában ült, a hosszabbítás alatt összeesett, vélhetően szívrohamot kapott. Azonnal orvosi stáb sietett a helyszínre, megkezdték az újraélesztését, majd kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Grant Wahl újságíró dolgozik a FIFA médiaközpontban a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának Wales és az Egyesült Államok közötti mérkőzése előtt az Ahmad Bin Ali Stadionban a katari Al Rayyanban, 2022. november 21-én

Grant Wahl újságíró dolgozik a FIFA médiaközpontban a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának Wales és Egyesült Államok közötti mérkőzése előtt az Ahmad Bin Ali Stadionban a katari Al Rayyanban, 2022. november 21-én (Fotó: Doug Zimmerman/ISI Photos/Getty Images)

Wahl hétfőn arról írt, hogy felkeresett egy klinikát Katarban, mert nem érezte jól magát. Az Egyesült Államok külügyminsztériuma közölte, hogy „magas rangú katari tisztviselőkkel állnak kapcsolatban annak érdekében, hogy a család kéréseit a lehető leggyorsabban teljesítsék”.

Kollégák és barátok mellett az Amerikai Labdarúgó Szövetség közleményben búcsúzott az újságírótól:

Wahl az Egyesült Államok egyik legismertebb futball-újságírója volt, több mint két évtizedig dolgozott a Sport Illustrated nevű magazinnál, most a CBS munkatársaként volt Katarban. Először 1994-ben tudósított foci vébéről, a katari volt munkája során a nyolcadik.

A mostani világbajnokság korábbi szakaszéban azzal került be a hírekbe, hogy az egyik stadion biztonsági személyzete feltartóztatta, mert szivárványszínű pólót viselt Egyesült Államok Wales elleni meccsén. Wahl – akinek a testvére meleg – azt mondta, a pólót az LMBTQ+ közösséggel való szolidaritása jeléül viselte. Katarban a homoszexualitást bünteti a törvény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top