nlc.hu
Szabadidő

Fontos változásra készül a Volánbusz

Több száz új busszal újít be a Volánbusz

A jelenlegi flotta átlagéletkora 10,9 év, de folyamatban van a járműfiatalítási program, így a helyzet javulni fog.
Mercedes-Benz Reform 501 (b) és Volvo 8900-as autóbusz a Volánbusz új jármûveinek bemutatóján a tatabányai buszpályaudvaron 2022. március 3-án

Ennek a járműfiatalítási programnak a keretében készül a Volánbusz arra, hogy 2023-ban újabb 360 autóbusszal bővítse járműparkját, közölte a busztársaság nem sokkal ezelőtt. 

Ahogy a portfolio.hu hírül adta, a legújabb kiírás alapján a Volánbusz 200 darab, legalább 40 ülőhelyes és 85 utas szállítására alkalmas, környezetkímélő, klimatizált, járványvédelmi kezeléssel ellátott járművet vásárolna. Elvárás egyebek mellett a kerekesszék elhelyezését biztosító fedélzeti kialakítás, az elektronikus utastájékoztatási és kamerarendszer, valamint az utastéri USB-csatalkozó is.

További 160 buszt vásárolnának legalább 45 ülőhellyel, összesen 80 férőhellyel, a fent említettekhez hasonló kényelmi, műszaki és járványvédelmi feltételekkel.

A járműfiatalítási program 2018-as kezdete óta több mint 1800 új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz, így a flotta átlagéletkora 13,35 évről 10,9 évre csökkent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top