Ilyen aranyosan reagált II. Erzsébet, mikor az unokája érmet nyert az olimpián

Bagaméri Viki | 2023. Január 01.
Királynőség ide vagy oda, II. Erzsébet is pont olyan nagyi volt, mint a többi korabeli nő. Így amikor az unokája érmet szerzett az olimpián, majd kiugrott a bőréből. Testőre elmesélte, milyen édesen reagált az örömhírre!

II. Erzsébet királynő szeretett unokája, Zara Tindall nem rejtette véka alá, hogy nagy álma válna valóra, ha részt vehetne a 2024-es párizsi olimpián. Nem ez lenne számára az első ilyen alkalom, 2012-ben ugyanis versenyzett, sőt érmet is szerzett a londoni ötkarikás játékokon, amivel leírhatatlanul boldoggá tette a nagymamáját.

Zara Tindall a 2012-es londoni olimpián

Anna hercegnő lánya, Zara csapatban második helyezést ért el lovastusa versenyszámban, ami önmagában sem számít hétköznapi eseménynek, a nagy napot azonban még különlegesebbé tette, hogy az ezüstérmet az édesanyja akaszthatta a nyakába. Nem Anna volt az egyetlen, aki a helyszínen izgulta végig a versenyt. A lelátón ott ült Katalin, Vilmos és Harry is, míg a család többi tagja a képernyő előtt követték az eseményt.  

Richard Griffin, II. Erzsébet királynő egykori testőre is szolgálatban volt aznap, és megerősítette, hogy őfelsége kivételesen ideges volt a verseny alatt, olyannyira, hogy még a közvetítést sem merte nézni. Hogy valamelyest enyhítse a feszültséget, a királynő különleges ötlettel rukkolt elő: arra kérte a testőrét, hogy menjenek el piknikezni a Balmoral kastély közelébe.

A skóciai Balmoral kastély, ahol a királynő táncra perdült a testőrével

„Emlékszem, amikor Zara az olimpiai játékokon versenyzett és minden jel arra utalt, hogy érmet fog nyerni, a királynő azt mondta nekem: »Olyan ideges vagyok, hogy nem bírom ezt tovább nézni. Menjünk ki piknikezni!« Így hát felmentünk a közeli hegyoldalba, és kettesben rögtönöztünk egy privát pikniket” – idézte fel Richard Griffin a BBC-nek. 

A kíváncsiság persze furdalta a királynő oldalát, ezért egy idő után megkérte a testőrét, hogy derítse ki, milyen helyezést ért el az unokája a fontos megmérettetésen. Griffin rádión érdeklődött kollégáitól a verseny alakulásáról, így tudta meg, hogy a ma már három gyerekes Zara csapata a dobogó második fokára állhatott csapattársaival, a jó hírt pedig azonnal közölte az uralkodóval.

„Emlékszem, a királynő belém karolt, és körtáncot kezdtünk járni azon a skóciai domboldalon. Egy olyan emlékkel gazdagodtam akkor, amit soha nem fogok elfelejteni” – tette hozzá az egykori testőr.

Fotó: Getty Images

Exit mobile version