nlc.hu
Szabadidő

Rengeteg abalone kagylót találtak egy párnál

Rengeteg abalone kagylót foglaltak le egy motorcsónakban

A hatóságok lefoglaltak egy 50 000 (több mint 18 millió forint) dollár értékű hajót, miután csempészárut fedeztek fel benne.

December 27-én a Geelong melletti Point Wilsonnál rutinellenőrzést tartottak, és a kiérkező tisztek kezdetben azt hitték, hogy a fedélzeten tartózkodó férfi és nő egyszerűen csak horgászik. A hajó hűtőtáskájában lévő fogás úgy tűnt, hogy megfelel a szabályoknak, ám a hajó további átvizsgálásakor nagyobb mennyiségű abalone kagylót találtak – ami állítólag többszörösen meghaladta a személyenként ötdarabos napi fogási limitet.

abalone

Fotó: Getty Images

A hajó átkutatása során két bonyolult rejtekhelyet találtak a fedélzeten, ahol további abalone-kagylókat rejtettek el. Összesen 116 darabot találtak, beleértve az eredetileg a rendőröknek bemutatott 10 abalone-t is. Miután egy közeli csónakkikötőhöz kísérték őket, a rendőrök lefoglalták a búvárfelszerelést, a fogást és a csónakot – a becslések szerint körülbelül 50 000 dollár értékben. A még élő kagylókat visszaengedték a vízbe.

A párosra most egy sor vádpont vár, többek között a napi zsákmennyiség túllépése, az állami halászati törvényt megszegve fogott halak elrejtése és a halászati tisztviselők akadályozása.

Az abalone halászata Victoria államban korlátozott

Az abalone csemegének számít Ázsiában, ahová Ausztrália éves fogásának nagy részét exportálják. Az iparág Victoria állam egyik legjövedelmezőbb ágazata, és az állományok egészségének megőrzése érdekében minden évben fogási limitet állapítanak meg.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top