nlc.hu
Szabadidő

Fürdőbezárások jöhetnek

Sorra zárhatnak be a hazai fürdők

Félő, hogy elkezdődik az a bezárási hullám, amit tavaly még sikerült elkerülni.
fürdő

Több telt házas napot és remek évzáró kiemelkedő forgalmat hozott számos fürdőnek az év végi, év eleji iskolai szünet, valamint a december 22-től január 8-ig elrendelt országos közigazgatási szünet – írja a Világgazdaság. Most egy kvázi tesztidőszak kezdődik a nyitva maradó fürdőkben, ahol további fokozatos áremelésekkel igyekeznek majd kipuhatolni, hogy hol van az a lélektani határ, ameddig több bevétel származik a drágább jegyek értékesítéséből, mint amennyi elúszik a csökkenő vendégszám miatt. 

Bár a fürdőbezárási hullámot tavaly sikerült elkerülni, erre idén egyre kevesebb az esély, hiszen a fürdőágazat gyakorlatilag kimaradt a 30 milliárd forintos turisztikai mentőcsomagból.

Több fürdő készül most átmeneti bezárásra, köztük már nagy egységek is, ami azért is nagyon veszélyes, mert munkahelymegtartó támogatás híján nem sokáig tudják elkerülni az elbocsátásokat, és nem lesz kivel újranyitni” – figyelmeztetett a Magyar Fürdőszövetség főtitkára, Balogh Zoltán.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top