nlc.hu
Szabadidő

Ezért távozott Miguel Sapochnik a Sárkányok háza éléről

Hatalmas balhé tört ki a Sárkányok háza forgatásán

Most derült fény egy elég vad, kulisszák mögötti drámára a Sárkányok házában – a dolog annyira elfajult, hogy az HBO-nak mediátorhoz kellett fordulnia.

Annak ellenére, hogy a Sárkányok háza első évada olyan sikeres lett, hogy egyrészt mozdulni nem lehetett az interneten Targaryen-kontent nélkül, másrészt pedig képes volt megidézni a Trónok harca fénykorát, a sorozat kreátora mégis otthagyta a produkciót. Miguel Sapochnik távozásáról már nagyjából a széria debütálásakor tudni lehetett, amikor ő maga jelentette be, hogy a helyét a készítőtársa, Ryan Condal veszi át.

„A Trónok-univerzumban dolgozni az utóbbi néhány évben megtiszteltetés volt, főleg, hogy az utóbbi kettőt a Sárkányok háza fantasztikus stábjával és szereplőgárdájával tölthettem. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk az első évadban, és örömmel tölt el a nézőink lelkes reakciója. Hihetetlenül nehéz volt meghozni azt a döntést, hogy tovább lépjek, de tudom, hogy személyesen és professzionálisan is ez a helyes választás a számomra”

 

– írta a közleményében, amiben még sok sikert kívánt Ryannek a folytatáshoz, és megerősítette, hogy a második évadra csatlakozik a Trónok harcán már szintén ügyködött Alan Taylor rendezőként és executive producerként.

Miguel tehát nem vállal többé aktív szerepet a Sárkányok háza életében (az executive producer kreditje azért megmarad), és eddig úgy tűnt, semmi különösebb dolog nincs a háttérben, pláne nem hatalmas dráma. Most viszont kiderült, hogy a valóságban nagyjából Targaryen-szintű viszálykodás zajlott a színfalak mögött.

A Puck magazin szerint Sapochnik azért hagyta ott a sorozatot, mert komoly érdekellentétek alakultak kis a produkción belül. A kreátor ugyanis azt szerette volna, ha a felesége, Alexis Raben (aki producer volt az első évadban) csatlakozik a producer csapathoz a folytatásra is. Ami elég jogosnak tűnik, figyelembe véve, hogy már az első szezonban is dolgozott, ami pedig kifejezetten jól sikerült. Csakhogy állítólag az HBO szerint Alexisnek nem volt elég tapasztalata (nem tudjuk, akkor minek számít egy egész évad…), a dolgok pedig olyan szinten eszkalálódtak, hogy a csatornának egy konkrét mediátort kellett behívnia, hogy rendezze a helyzetet.

 Miguel Sapochnik és Alexis Raben

Miguel Sapochnik és Alexis Raben a Sárkányok háza premierjén. (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/WireImage)

Így annak ellenére, hogy Miguel nyilatkozata meglehetősen pozitív hangvételű volt, a háttérben egészen forrongtak az indulatok – bár sem Sapochnik, sem az HBO nem reagált erre az új információra. Egyébként maga a csatorna is kifejezetten udvarias közleményt adott ki még anno, amiben azt írták:

„Miguel Sapochnik csodálatos munkát végzett a Sárkányok háza első évadán, megalapozta annak jellegzetes kinézetét és hangulatát. Ez a sorozat egyszerűen nem jöhetett volna létre ebben a formában nélküle.”

 

Ezt figyelembe véve pedig egészen meglepő a kulisszák mögötti dráma, na meg persze az, hogy az HBO képes volt csak így elengedni Sapochnik kezét…

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top