nlc.hu
Szabadidő

Autómentes övezet lesz a tihanyi apátság környéke

Kitiltják az autókat a Balaton egyik legnépszerűbb helyéről

Komplex turisztikai fejlesztés kezdődik Tihanyban, és beruházás után autómentes övezetté válik az apátság és a Visszhang-domb környéke.

155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik a tihanyi Visszhang-domb turisztikai fejlesztése – vette észre a Tihanyi Visszhang című önkormányzati lap hírét az Infostart.

A munkálatok várhatóan csak a szezon után kezdődnek el, ám a támogatás révén befejeződhet a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése. Sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntözőhálózatot alakítanak ki. A dombon egységes információs táblákat helyeznek el, és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt.

Turisták és kirándulók nézik a Balaton keleti medencéjét, valamint a település építészeti és táji szépségeit a Pisky sétányról

Turisták és kirándulók nézik a Balaton keleti medencéjét, valamint a település építészeti és táji szépségeit a Pisky sétányról. Ez a sétaút az apátság épületegyüttesétől a Visszhang-dombhoz vezet (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

„Ha elkészülünk a beruházással, akkor az apátságtól, a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket” – mondta Tósoki Imre polgármester, aki hozzátette: a fejlesztés befejezése után az említett terület autómentes övezet lesz, ide gépkocsikkal már nem lehet majd behajtani.

A képviselő-testület februárban dönt az engedélyezési és kivitelezési tervekről, utána indul a közbeszerzési eljárás. A munkálatok a szezon után kezdődnének, a tervek szerint 2024 tavaszára elkészül a beruházás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top