Szabadidő

Családi és közösségi programok az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A 43. Budapesti Tavaszi Fesztiválon az egész városban nekünk nyílnak a családi élmények. Április 20-án kezdetét veszi a főváros legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, mely számtalan műfajban és a család minden tagja számára tartogat érdekes, érzékenyítő és sokszínű programokat. Május 2-ig több mint 50 eseményen vehetnek részt a kultúra iránt érdeklődő látogatók. A fesztiválon többek között a Föld napját, a Jazz világnapját, a Tánc világnapját, a munka ünnepét és a fesztivál fő attrakcióját, az idén 150 éves Budapestet is ünnepeljük.

Április 22-én, a Föld napján rögtön a Gellért-hegy gyomrába, egy futurisztikus és misztikus hangulatú helyszínre látogathatunk el. A 212 oszlop között elterülő, két, zongora alakú medencében kapott helyet a Gellért-hegyi Gruber József víztároló, melyben a Fővárosi Vízművek munkatársai tartanak előadást arról, hogyan kerül a víz a fővárosiak otthonába. 

Családi és közösségi programok az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Gellért-hegyi Gruber József víztároló

A víztároló felett, a Filozófusok kertjében a Radnóti Színház művészei hamisítatlan piknikhangulatban várják az irodalom szerelmeseit Budapestről és a budapesti életérzésről szóló novellák előadásával. Bővebb információk itt

A másik izgalmas program a Föld napján a szemléletformáló Hulladékhasznosító családi nyílt nap, mely során a háztartási hulladékok felelős gyűjtése és környezetbarát hasznosítása kerül fókuszba.

Szintén április 22-én, Az Én Budapestem fotómaratonon a családok, barátok vagy egyedülállók egy fényképezőgéppel felszerelkezve járhatják be Budapest utcáit keresztül-kasul, hogy három előre megadott témában örökítsék meg a város zegzugait, ismeretlen falait, sarkait vagy eddig felfedezetlen szépségeit. Felnőtt és gyerek kategóriában lehet indulni, így a család együtt indulhat a fotós kalandtúrára.

Családi és közösségi programok az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Lizz Wright (Fotó: Jesse Kitt)

A Tánc Világnapján, április 29-én a Tavaszi TáncTér rendezvény alkalmából táncra perdül minden láb a Madách téren. Budapest szívében az argentin tangó, a west coast swing és a salsa életörömet sugárzó dallamaival találkozhatunk. Az este folyamán pedig hazánk legismertebb latin zenei zongoraművésze, Révész Richárd és zenekara töltik meg a teret a legforróbb kubai dallamokkal.

Családi és közösségi programok az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Tavaszi TáncTér a Madách téren

A jazzrajongók sem maradnak ki az élményekből – a JazzFesten Lizz Wright, a neo-soul műfaj amerikai tehetsége, a Kasia Pietrzko Trio, Lengyelország egyik legelismertebb fiatal zongoraművészével, a jazzt és a klasszikus zenét ötvöző Nico Morelli Trió fog zenélni. Mellettük Dés László a Free Sounds Quartettel pedig a teljes, keretek nélküli zenei szabadság élményét osztják meg a hallgatósággal. A felnőtteknek szóló koncertek mellett délelőtt gyerekprogramokkal is várják a kicsiket.

A Szabad terek családi program keretein belül május 1-jén Felhajtóerő a Trafóban – Mi a civil aktivizmus motorja? címmel workshopok, kollázskészítés és nyomtatás, dadaista versműhely, valamint a civil aktivizmusról folytatott beszélgetés is helyet kap. Bővebbenhttps://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/felhajtoero-a-trafoban/

A teljes programlista a fesztivál honlapján elérhető:  https://budapestitavaszifesztival.hu/

43. Budapesti Tavaszi Fesztivál // 2023. április 20. – május 2.

FB: https://www.facebook.com/BudapestiTavasziFesztival

FB esemény: https://fb.me/e/3tKxZv72z

IG: https://www.instagram.com/tavaszifesztival/

YT: https://www.youtube.com/user/TavasziFesztival

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top